"אנו ממליצים לשמור על חשיפה מנייתית במשקל בינוני ומטה תוך מתן משקל עודף לשוק האמריקאי, בפרט מניות סקטורי הצמיחה של החברות שעיקר פעילותן בתוך ארה"ב". כך עולה מסקירת מאקרו ושווקים שבועית של אלכס זבז’ינסקי, כלכלן ראשי במיטב דש. כמו כן ממליץ זבז’ינסקי על מח"מ התיק של כ-5 שנים תוך הטיית התיק לטובת האפיק השקלי, ועל הגדלת החשיפה לאג"ח בדירוגים הגבוהים באפיק הקונצרני בישראל - אף על חשבון האג"ח המקבילות בחו"ל.
עיקרי הדברים: "מדד המחירים בישראל עלה כצפוי ב-0.5%, למרות לא מעט הפתעות בכיוונים מנוגדים בסעיפים שונים. סביבת האינפלציה נותרה מתונה, אך נוכח ההודעות על התייקרויות המחירים, עדכנו כלפי מעלה את התחזית השנתית ל-0.8%.
"מדד הסחורות החקלאיות בעולם ירד לשפל של כל הזמנים.
"אנו לא צופים שינוי בפועל בריבית בישראל, למרות שבנק ישראל עשוי לאותת שהוא מתקרב לעליית הריבית אחרי פרסום מדד המחירים הבא.
"מעמיק הפיצול בנתונים הכלכליים בעולם. מצד אחד, נתונים חזקים בארה"ב ומנגד נתונים חלשים יחסית בשאר המקומות.
"להערכתנו, אחד הכוחות העיקריים שמחלישים את הצמיחה בעולם נובע מהחולשה בכלכלה הסינית. במקביל לעלייה בסיכונים הכלכליים, עולים גם הסיכונים הפוליטיים (מלחמת הסחר, Brexit, איטליה וכו’) והפיננסיים (שווקים מתעוררים). אם החולשה בפעילות הכלכלית בעולם תמשיך להעמיק, ארה"ב לא תישאר חסינה והחולשה צפויה לדבוק גם בה באמצעות הערוצים הכלכליים והפיננסיים.
"המדיניות של הבנקים המרכזיים הגדולים בעולם הופכת בהדרגה למרסנת יותר למרות עליית סימני שאלה לגבי מומנטום הצמיחה והסיכונים הפוליטיים.
"ה-FED לא מתכוון להערכתנו לזרז עליות הריבית והחשש העיקרי שלו לא לרסן מדי את המדיניות. רמת השיא אליה צפויה להגיע ריבית בסוף המחזור לא השתנתה והיא מסומנת בחוזים על הריבית ובתשואות האג"ח הארוכות.
"ה-ECB ’סינדל’ את עצמו בתוואי מדיניות מוגדר, למרות אי הוודאות לגבי המצב הכלכלי והפוליטי באירופה. להערכתנו, הוא מאותת בכך שהוא את שלו עשה. כתוצאה מזה, הסיכוי להיחלשות האירו גדל".