קרדיט: דורון מיטרני
קרדיט: דורון מיטרני

יום המסחר האחרון לשבוע זה בבורסה בתל אביב ננעל בעליות שערים על רקע המגמה המעורבת בשעה זו בבורסות אירופה וניו יורק. בשל עדכון הפרמטרים החודשי, שלב טרום הנעילה בשוק המניות החל היום מוקדם מהרגיל.

 

המניות הדואליות חזרו הבוקר עם פער ארביטראז’ חיובי של 0.2% על מדד ת"א 35, כאשר מניית טבע בולטת עם פער חיובי של 2.2%, מניית מזור רובוטיקה עם פער חיובי של 1.8%, וכיל בפלוס 0.6%. מנגד, מניית גזית גלוב שבה עם פער שלילי של 1.2% ואופקו הלת’ במינוס 2%.

 

מחזור המסחר באחוזת בית הסתכם בכ- 1.9 מיליארד שקלים בעקבות עדכון המדדים כאמור, כאשר מניות נייס  ופרוטרום מרכזות את המחזורים הגדולים ביותר בבורסה, ואחריהן במחזורים ניכרים טבע, לאומי, כיל, ופועלים. מדד ת"א-35 ות"א-125.

 

בנק ישראל רכש 24 מיליון דולר בחודש אפריל, יתרות המט”ח ירדו ל-115 מיליארד דולר. לפי נתונים שהבנק פרסם היום, נרשם קיטון של 773 מיליון דולר בהשוואה לחודש מרץ אשר הושפע בין היתר משערוך יתרות המט"ח בסך 578 מיליון דולר. נכון לסוף אפריל, היתרות מהוות 32.9% מהתמ"ג.

 

 בלאומי אומרים היום כי האופטימיות בקרב החברות הפועלות בסקטור העסקי מצויה ברמת שיא. כלכלני הבנק מציינים בסקירה שבועית כי הנתון מהווה אינדיקטור חיובי לפעילות הכלכלית בישראל בהמשך השנה. בנוסף צופים בלאומי המשך צמיחה יציבה יחסית בצריכה הפרטית.

 

חברת בריינסוויי ו-CVB, ארגון ללא כוונת רווח המקדם טיפולים חדשניים עבור יוצאי הצבא האמריקני, הודיעו היום על חתימת הסכם לביצוע מחקר משותף עם חוקרים מאוניברסיטת סטנפורד לזיהוי ביו-מרקרים פוטנציאלים עבור חולים הסובלים מהפרעת דחק פוסט טראומטית (PTSD). המחקר החדש מתוכנן כמחקר add-on (תוסף) המתבסס על המידע שיתקבל על הפעילות החשמלית של המוח (EEG) מ-100 חולים שיגויסו במסגרת הניסוי הקליני הרב מרכזי שמבצעת כיום בריינסוויי לבחינת הבטיחות והיעילות של טיפול ה-dTMS של החברה עבור חולי PTSD.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש