יום המסחר השני לשבוע זה ולחודש יוני בבורסה בתל אביב מתנהל בשעות הצהריים בעליות שערים קלות, על רקע המגמה החיובית שנרשמת עם פתיחת שבוע המסחר בשוקי העולם. בהמשך לעליות של עד 1.7% הבוקר במזרח הרחוק, בשעה זו מתנהל המסחר באירופה ובחוזים העתידיים בניו יורק בעליות של עד 0.7%. זאת, בין היתר בתגובה להיחלשות החששות מפני מלחמת סחר בסוף השבוע.
מחזור המסחר באחוזת בית עומד בשעה 13:20 על כ-380 מיליון שקלים, כאשר מניית פרוטרום מרכזת את המחזור הגדול ביותר בבורסה, ואחריה במחזורים ניכרים אלביט מערכות לאחר גיוס של 30 מיליון דולר על ידי החברה הבת סייברביט, הבנקים פועלים ולאומי, נייס ואורמת טכנו בצל הסכנה מפגיעת הר געש נוסף בתחנת כוח של החברה. ת"א-35 ות"א-125.
מניות מיטרוניקס, דור אלון והמלט מובילות היום את העליות במניות ת"א-125, ואחריהן בירוק ספאנטק, נאוי ומגה אור. מנגד, ארקו החזקות ממשיכה לאבד גובה בעקבות ההפסדים ברבעון הראשון ועומדת גם היום בראש רשימת הירידות, ובעקבותיה קרור, הכשרת הישוב שממשיכה גם היא במסע דרומה, תדיראן הולדינגס, דלתא וקליל. מחוץ לת"א-125, מניית די פארם מזנקת בעקבות קבלת אישור ראשוני להקמת בית מסחר למוצרי קנאביס בארץ.
למרות העליות במרבית בורסות העולם, בחודש מאי נפדו משוק תעודות הסל כ-800 מיליון ש"ח במרבית אפיקי ההשקעה. מתחילת שנת 2018 נפדו כ-5.8 מיליארד ₪ משוק תעודות הסל, מהם כ-2.5 מיליארד ₪ מתעודות סל על מניות בארץ ועוד כ-1.8 מיליארד ₪ מתעודות סל על מניות בחו"ל, כך מסר הבוקר רונן סולומון, מנהל תחום פיננסים ושוק ההון באיגוד לשכות המסחר.
"בסוף השבוע הסתיימה בשוק המקומי עונת הדו"חות הכספיים לרבעון הראשון ובשורה התחתונה עולה ממנה כי האטרקטיביות של המניות בת"א גבוהה יותר משווקים אחרים". כך עולה מהמלצות השקעה שבועיות שפרסמו הראל פיננסים. "סיכום עונת הדו"חות בישראל מחזק את האטרקטיביות של תיק המניות; לא ממהרים לשנות את תיק ההשקעות בגלל גיאו-פוליטיקה", הוסיפו הכלכלנים.
אלכס זבז’ינסקי, כלכלן ראשי במיטב דש, ממליץ בסקירתו השבועית על חשיפה ברמה בינונית ומטה לאפיק המנייתי. בנוסף, ממליצים בבית ההשקעות על מח"מ התיק של כ-5 שנים תוך הטיית התיק לטובת האפיק השקלי; וכן ממליצים להגדיל חשיפה לאג"ח בדירוגים הגבוהים באפיק הקונצרני בישראל אף על חשבון האג"ח המקבילות בחו"ל.
חברת חילן זכתה במכרז ל-10 שנים של החשב הכללי באוצר לאספקת שירותי חישוב קצבאות תמורת 5 מיליון ש"ח בשנה. בחוזה קיימות אופציות להארכה עד ל-10 שנים נוספות. לדברי אגף החשכ"ל, הצעתה של חילן מגלמת חיסכון של כ-150 מיליון ש"ח.
חברת פורסייט מודיעה כי יחד עם עיריית אשדוד וחברת NoTraffic השלימה בהצלחה ניסוי מבוקר במערכת Eye-NetTM למניעת תאונות דרכים המיועד לעיר החכמה. מטרת הניסוי הייתה שילוב טכנולוגיות חדשניות המיועדות לערים חכמות, ליצירת ערוץ תקשורת אמין בין משתמשי דרך ותשתיות דרך חכמות, על מנת להגן על רכבים והולכי רגל מפני תאונות דרכים בזמן אמת.
סייברביט, חברה בת של אלביט מערכות, הכריזה היום על השקעה של 30 מיליון דולר מקרן ההשקעות קלארידג’ ישראל. ההשקעה נועדה להאיץ את צמיחת החברה ולתת מענה לביקוש הגובר והולך למוצר אימון הסייבר Cyberbit Range ולשאר מוצרי החברה.
די פארם מדווחת על קבלת אישור ראשוני להקמת בית מסחר למוצרי קנאביס בישראל. כמו כן הוארך תוקף האישורים הראשוניים לפעול לתכנון ו/או הקמת ו/או התאמת חוות לגידול קנאביס רפואי שניתנו למגדלים, והוענק אישור ראשוני לריבוי צמחי קנאביס.