אורמת טכנולוגיות מעדכנת כי אתמול (רביעי) עקב הלבה המתקרבת לתחנת הכוח בהוואי, נשרפו תחנת משנה של מכלול "פונה" (PUNA) ומחסן סמוך שאחסן מתקן קידוח. שני הפריטים צפויים להיות מכוסים על ידי פוליסות הביטוח של החברה. בשל טווח הזמן הארוך עד הקמת תחנת משנה חדשה ומידת הנזק לקווי ההולכה של חברת HELCO, החברה אינה יכולה להעריך מתי כאשר התחנה תוכל לחזור לפעילות ולספק חשמל לרשת החשמל.
כמו כן מעדכנים באורמת כי הלבה מהר Kilauea כיסתה גם את כביש הגישה הראשי לתחנת הכוח. כביש גישה אלטרנטיבי פתוח כעת.
כפי שהוכרז ב -28 במאי, הלבה המתקרבת כיסתה את ראשי הבאר של שתי בארות גיאותרמיות. החברה אינה יכולה להעריך בשלב זה את היקף הפגיעה בפונקציונליות העתידית של בארות אלו. נכון להיום, הלבה לא כיסתה בארות נוספות. הלבה ממשיכה לזרום ויכולה להגיע לבארות ולמקומות נוספים במתקן "פונה".
תחנת הכח Puna, המייצרת 38MW ומתופעלת על ידי Puna Geothermal Venture, משקפת כ-4.5% מסך ייצור הכח של אורמת. ב-2017, PGV דיווחה על רווח נקי של 11 מיליון דולר, וכ-20 מיליון דולר EBITDA שנתי.אורמת מחזיקה 63.25% מ-PGV והשאר מוחזקים על ידי שותפתה של החברה, חברה מוחזקת של Northleaf Capital Partners.
אורמת מחזיקה בפוליסות ביטוח בסך של עד 100 מיליון דולר במקרים של התפרצויות הרי געש ורעידות אדמה. החברה פועלת מול נציגי הביטוח שלה ודיווחה על המצב בהוואי. תחחנת הכח בהוואי מייצגת כ-90 מיליון דולר בנכסים מתוך סך נכסים של 109 מיליון דולר בנוסף ל-30 מיליון דולר של הוצאות ששולמו מראש, בניכוי הכנסות שכירות של 49 מיליון דולר. כמו כן, PGV מחויבת לשלם כ-22 מיליון דולר בתשלומי שכירות עד 2027.