קרדיט: עומר מסינגר
קרדיט: עומר מסינגר

הבורסה בת"א חוזרת מסוף השבוע הארוך כאשר ממוצע פער הארביטרז’ של המניות הישראליות הנסחרות בניו יורק הוא שלילי. רוב מניות הארביטרז’ צבועות באדום בעקבות ירידות השערים בניו יורק ביום ו’. עם זאת הבורסה תחכה לראות כיצד מתנהלות בורסות המסחר בחו"ל, ובין שני אלה היא תבחר את הכיוון. ראוי לציין כי מניית אופקו חוזרת בפער שלילי של יותר מ-18% והיא צפויה לקרוס בתחילת המסחר. מניות נוספות שראוי לשים אליהן לב הן מניות טאואר שחוזרת בפער שלילי של יותר מ-2% ומנגד מניית סודהסטרים שחוזרת בפער חיובי של יותר מחצי אחוז.

 

שוקי המניות בארה"ב נסגרו בעיקר בירידות ביום שישי, כאשר המדדים העיקריים רשמו ירידות שבועיות מתונות שעה שהמשקיעים התמודדו עם אי ודאות מתמשכת על המשא ומתן המסחרי בין ארה"ב לסין וכן על תשואות האג"ח אשר עלו בשבוע החולף לרמה הגבוהה ביותר מאז שנת 2011. מדד הדאו ג’ונס סגר כמעט ללא שינוי ב 24,715.09, ונשאר עם הפסד שבועי של 0.5%. מדד S & P 500 ירד ב - 7.15 נקודות, או 0.3% ל - 2,712.98 וסיים את השבוע ב - 0.5%. בינתיים, מדד הנאסד"ק ירד ב -28.13 נקודות, או 0.4% ל -7354.34 וירד ב -0.7% במהלך השבוע. מדד ראסל 2000 של מניות הון קטנות עלה ב -2.8 נקודות, או 0.2%, ל -1,628.12, שיא שלישי ברציפות. במהלך השבוע עלה המדד בשיעור של 1.3%.

 

מחירי האנרגיה משכו תשומת לב בסוף השבוע כאשר מחיר חבית נפט מסוג ברנט זינקה לרמה של 80 דולר. העליות היו על רקע החששות בנוגע לאספקת הנפט במזרח התיכון בעקבות הסנקציות שארה"ב מתכוונת להטיל על איראן, אשר מושכים את הנפט לראלי ולמחיר הגבוה ביותר מאז 2014. לאחר הרמה הגבוהה ירד במקצת מחיר הנפט והוא והתייצב על מחיר של 78 דולר לחבית. גם מחירי החוזים על הגז זינקו בסוף השבוע לכמעט 3 דולר אך בסיום התייצב על 2.8 דולר.

 

קבוצת ביג מרכזי קניות פרסמה בסוף השבוע את הדוחות הכספיים לרבעון הראשון של 2018. הכנסות החברה ברבעון הראשון של 2018 צמחו בשיעור של כ11% והן הסתכמו בכ-199.4 מיליון ש"ח, לעומת כ-180.1 מיליון ש"ח בתקופה מקבילה אשתקד. עיקר הגידול בהכנסות נבע מרכישת קניון בת ים וכ-18% נוספים מהכנסות המרכז בנצרת אשר תרמו לגידול סך של כ-6 מיליון שקל. הרווח הנקי הסתכם בכ–49.6 מיליון שקלים לעומת 54.8 מיליון שקלים בתקופה הקבילה אשתקד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש