ביוליין אר. אקס הודיעה היום על תוצאות חיוביות מניסוי קליני Phase 2 להערכת BL-8040 כתרופה יחידה לניוד תאי גזע המטופויטיים (תאים המסוגלים לייצר תאי דם) במסגרת השתלת מח עצם אלוגנית (השתלה מתורם בריא). התוצאות המלאות של הניסוי יוצגו בכנס ה-23 של האגודה האירופאית להמטולוגיה(EHA), שייערך ב-14-17 ביוני, 2018, בשטוקהולם, שבדיה.
ניוד תאי גזע המטופויטיים ותאי אב (hematopoietic stem and progenitor cells, HSPCs) למטרת השתלת מח עצם אלוגנית, לאחר טיפול בכימותרפיה במינון גבוה, מבוצע כיום ע"י מחזור טיפול בן 4-5 ימים ב-G-CSF והליך אפרזיס (איסוף תאי דם) שאורך יום-יומיים. טיפול ב-BL-8040, מעכב חדש של החלבון CXCR4 עם יכולת ניוד מהירה של HPSCs, כתרופה יחידה, הראה יעילות זהה לטיפול הקיים לאחר מתן חד-פעמי בלבד. בנוסף, BL-8040 הראה יעילות דומה ביכולת היקלטות השתל, כאשר אצל כל המושתלים, השתלים שנוידו על ידי BL-8040 נקלטו בהצלחה.
ניסוי Phase 2 זה להוכחת היתכנות, הכולל 24 זוגות תורמים ומושתלים, בוחן את היכולת של BL-8040 כתרופה יחידה לנייד HSPCs לצורך השתלה לאחר מתן חד פעמי. בחלק הראשון של הניסוי, תורמים בעלי סיווג HLA זהה למקבלי השתל טופלו במתן חד-פעמי של BL-8040 במינון 1 מ"ג/ק"ג, על מנת להעריך בטיחות וסבילות התרופה. החלק השני של המחקר, כולל זוגות בעלי סיווג HLA זהה או חלקי (haploidentical), בו התורמים טופלו במינון BL-8040 של 1.25 מ"ג/ק"ג. ה-HSPCs נאספו בעזרת אפרזיס לאחר הזרקה יחידה של BL-8040. המטרה המרכזית של הניסוי היתה איסוף של ≥2x106תאי CD34 לכל ק"ג משקל גוף של המושתל, בשני סבבי אפרזיס, לכל היותר.
מתוך 21 התורמים הכשירים שנרשמו לניסוי עד כה, 11 מתוך 13 תורמים (85%) שטופלו ב-BL-8040 במינון של 1 מ"ג/ק"ג, ו-8/8 תורמים (100%) שטופלו ב-BL-8040 במינון של 1.25 מ"ג/ק"ג, השיגו את מטרת הניסוי המרכזית של ≥2x106תאי CD34 לכל ק"ג משקל גוף מושתל בשני סבבי אפרזיס לכל היותר. BL-8040 נמצא בטוח וסביל לשימוש, עם תופעות לוואי מקומיות בנקודת ההזרקה ותגובות מערכתיות זמניות וחולפות. לא נצפו תופעות לוואי חמורות. כל 19 המושתלים הושתלו בהצלחה עם התאים שנוידו ע"י BL-8040, ו-13 מתוכם הגיעו לנקודת היעד השנייה של 100 ימים לאחר השתלה. נתונים ראשוניים מראים שכיחות דומה של מחלת השתל-נגד-המאכסן (graft-versus-host disease, GVHD), בהשוואה לטיפול המקובל כיום. תוצאות סופיות של השפעת מתן שתל שהופק ע"י BL-8040 על שכיחות GVHD אקוטי וכרוני, ושיעור חזרת המחלה (relapse), תתקבלנה לאחר מעקב ממושך יותר, ותדווחנה ברגע שתהיינה זמינות.
"השתלת תאי גזע המטופויטיים חיונית לטיפול בסרטני דם שונים", ציין דר’ ג’פרי אוי, מהיחידה להשתלת מח עצם ולוקמיה במחלקה האונקולוגית, בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת וושינגטון והחוקר הראשי בניסוי. "כיום, תאי גזע המטופויטיים מנוידים ממח העצם אל מחזור הדם בעזרת מתן רב-פעמי של G-CSF ולאחריו אפרזיס, בתהליך האורך כמעט שבוע. משום כך, מעודד לראות את התוצאות הללו, התומכות במתן BL-8040 כתרופה יחידה לצורך ניוד מהיר של תאי גזע המטופויטיים, לאחר הזרקה אחת בלבד".
פיליפ סרלין, מנכ"ל ביוליין אר. אקס, אמר, "אנחנו מאוד מרוצים מתוצאות הניסוי הקליני Phase 2 להוכחת ההיתכנות, שהראו כי מתן חד-פעמי של BL-8040 ולאחריו אפרזיס, הוביל לניוד מהיר ויעיל של HSPCs ולבנייה מהירה של המערכת ההמטופויטית בגוף המושתל. תוצאות מרשימות אלו בתחום ההשתלות האלוגניות ממשיכות לתמוך בחוזקה במנגנון הפעולה של BL-8040 כגורם ניוד מהיר ויעיל של תאי גזע המטופוייטים, ומחזקות את ביטחוננו בניסוי הקליני Phase 3 שלנו הבוחן ניוד תאי גזע לצורך השתלה עצמית (אוטולוגית). אנו מצפים לתוצאות החלק הראשון לניסוי הקליני Phase 3, שצפויות להתקבל בחודשים הקרובים. במקביל, אנו ממשיכים לבחון את תחום ההשתלות האלוגניות על מנת להחליט לגבי מסלול הפיתוח המיטבי עבור אינדיקציה משלימה זו".
בנוסף הודיעה ביוליין כי תציג, בכנס ה-23 של האגודה האירופאית להמטולוגיה (EHA), שייערך ב-14-17 ביוני, 2018, בשטוקהולם, שבדיה, נתונים מניסוי קליני Phase 2a, שמראים כי BL-8040, בשילוב עם מינון גבוה של cytarabine (HiDAC), משפר בצורה משמעותית את ההישרדות של חולים קשים לטיפול בעלי לוקמיה מיאלואידית חריפה שהתפרצה שוב או הפכה עמידה לתרופות (r/r AML).
הניסוי הקליני Phase 2a כלל 42 חולים בשתי קבוצות טיפול: קבוצת טיפול שקיבלה מינונים עולים (טווח של 0.5-2.0 מ"ג/ק"ג) של BL-8040 וקבוצת טיפול מורחבת שקיבלה את המינון הנבחר של 1.5 מ"ג/ק"ג. חולים עם r/r AML טופלו ב-1-2 מחזורי טיפול הכוללים 2 ימי טיפול ב-BL-8040 כתרופה יחידה, ובהמשך 5 ימי טיפול משולב ב-BL-8040 ו-HiDAC. מדדי היעילות כללו שיעור תגובה (CR/CRi), הישרדות, משך התגובה, והישרדות ללא החמרת המחלה. BL-8040 בשילוב HiDAC נמצא בטוח וסביל לטיפול בכל המינונים הנבחנים של BL-8040 (טווח של 0.5-2 מ"ג/ק"ג).
שיעור התגובה עבור כלל המינונים היה 29% ומדד ההישרדות החציוני היה 9.1 חודשים, וזאת בהשוואה לנתונים היסטוריים של 6.1 חודשים בלבד לאחר טיפול ב- HiDAC לבד. בקבוצת הטיפול שקיבלה את המינון הנבחר של 1.5 מ"ג/ק"ג (n=23), שיעור התגובה היה 39% ומדד ההישרדות החציוני היה 9.2 חודשים עם שיעורי הישרדות של 31.6% ו-21.2% לאחר שנה ושנתיים, בהתאמה. יתרה מזאת, מדד ההישרדות החציוני בחולים שהגיבו לטיפול (CR/CRi) וטופלו במינון של 1.5 מ"ג/ק"ג היה 16.7 חודשים, עם שיעורי הישרדות של 50% ו-37.5% לאחר שנה ושנתיים, בהתאמה.
פיליפ סרלין, מנכ"ל ביוליין אר. אקס., אמר, "אנחנו מאוד מעודדים משיעורי ההישרדות המעודכנים שממשיכים להתקבל מניסוי הוכחת היתכנות זה. הניסוי כלל אוכלוסיית חולים קשה מאוד לטיפול, בהם 81% היו עמידים ל-1-2 טיפולי אינדוקציה, או שנצפתה החמרה של המחלה תוך 12 חודשים או פחות מהטיפול בקו הראשון. נתונים אלו ממשיכים לטעת ביטחון בתחום הטיפול ב-AML, תחום בו אנו מנהלים כרגע שני ניסויים חשובים – ניסוי Phase 2b גדול, אקראי ומבוקר לטיפול קונסולידציה ב-AML, וניסוי Phase 1b/2 לטיפול תחזוקה ב-AML במסגרת שיתוף הפעולה עם ג’ננטק".