כלל פיננסים: בשנה האחרונה פרסמנו המלצות מכירה רבות למנית אפריקה  ישראל תוך העדפה ברורה להחזקה באגרות החוב של החברה, גם במהלך גיבוש הסדר החוב.להערכתנו, במהלך השבועות הקרובים צפוי כי הטון במניה ייקבע משיקולים מסחריים אשר קשה לנו להעריך את משקלם.

מחד, הנפקת מניות חדשות, בהיקף של כ- 1.6 מיליארד ₪ במסגרת הסדר החוב ועוד כ- 400 מ’ ₪ במסגרת הנפקת הזכויות, עלולה הלביא ללחץ מוכרים עצום בימי המסחר הראשונים שלאחר ההסדר.

כך המצב גם במניות החברות הבנות אשר יכללו בהסדר החוב ובפרט במניות החברה הבת אפי פיתוח.

מנגד, תמונת המצב הזו ידועה למשקיעים כבר זמן רב וייתכן שחלקם הגדול "פינו מקום" בתיק ההשקעות לקראת רכישה עתידית וייתכן שחלקם אף מכרו את המניות בשורט (על אף שהאפשרות לביצוע מכירה זו היתה מוגבלת).

לפיכך, אנו מקפיאים את המלצתנו למנית אפריקה ישראל ולאגרות החוב שלה עד להשלמת הסדר החוב.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש