ועדת הכלכלה של הכנסת, בראשות ח"כ אופיר אקוניס, חידשה הבוקר את הדיון בהצעת משרד התקשורת לתיקון חוק הרשות השנייה (מעבר מזיכיונות לרישיונות בשידורי טלוויזיה), לאחר שאתמול קיימה דיון מרתוני בהצעה, שנמשך כ-5 שעות ברציפות.
הבוקר הכריעה הוועדה כי מועד המעבר יידחה ל-1 בינואר 2013. בתחילה התבקשה הוועדה לדחות את המועד מבלי לתת לשר התקשורת, משה כחלון, לדחות את המועד בתקופה נוספת שלא תעלה על שנה. אולם ח"כ יצחק וקנין הציע כי תינתן לשר התקשורת הסמכות להאריך את מועד המעבר בשנה נוספת והוועדה אישרה את הצעתו.
המשמעות היא כי מועד המעבר יידחה ל-2013 ולשר, בהסכמת שר האוצר ובהתייעצות עם מועצת הרשות השנייה, תינתן האפשרות לדחות את המועד עד ל-1 בינואר 2014. את ההחלטה אם לדחות את מועד המעבר יצטרך השר לקבל עד ל-1 במרץ 2011.
מנכ"ל קשת, אבי ניר, תהה אם "המשמעות היא שהמעבר לרישיונות יכול להיות ב-2014?" והוסיף כי "אם ככה אז עדיף לחכות לתום תקופת הזיכיון ב-2015". שר התקשורת כחלון אמר בתגובה כי "המטרה היא לאפשר את ביצוע הליך קבלת הרישיונות כבר במהלך שנת 2011".
כמו כן החליטה הוועדה לאשר את הארכת הזיכיון של ערוץ 10 עד ל-1.1.2013 ואם יחליט השר לדחות את מועד המעבר למועד מאוחר יותר יוארך הזיכיון של ערוץ 10 עד לאותו מועד. עוד החליטה הוועדה כי אין סיבה לדחייה נוספת בפריסת המחויבויות של זכייניות ערוץ 2, והן תצטרכנה לעמוד במחויבויות שלא קוימו במועד לא יאוחר מה-31 באוקטובר 2015.
בנוסף לכך קיימה הוועדה דיון בסעיף המבקש לתת הגנות לבעלי רישיונות חדשים, שיבקשו להיכנס לשוק התקשורת ולהקים ערוצי ברודקאסט. לפי הצעת החוק, בעל רישיון חדש יהיה ראשי, במהלך השנתיים הראשונות ממועד תחילת תוקף הרישיון, לשדר מחצית מהמחויבויות שנקבעו לסוגה עילית ולהוציא מחצית מסכומי ההוצאה שבעל רישיון חייב להשקיע בסוגה עילית ובסרטים ישראלים.
ח"כ חמד עמאר הודיע כי הוא מתנגד לסעיף וכי אין מקום להעניק לשחקנים חדשים הגנות מסוג זה. ח"כ יוליה שמאלוב-ברקוביץ’ אמרה: "יש לי תחושה שמי שייכנס לשוק הם לא בדיוק שחקנים שאין להם כסף, לכן אין צורך בהגנות ינוקא".
נציגת משרד המשפטים, דנה נויפלד, הסבירה כי אם עד כה החוק עסק בהתאמת השיטה החדשה לדרישות הזכייניות, "כעת אנחנו מדברים בשם קבוצות חדשות שלא נמצאות פה ויש להגן עליהן". נציגי ארגוני היוצרים הצטרפו לדברים, ואמרו כי אפילו שלכאורה הדבר הוא בניגוד לאינטרסים שלהם הרי שהגנת הינוקא נועדה לשפר את מצב התעשייה בטווח ארוך.
מנכ"ל ערוץ 10, יוסי ורשבסקי, אמר: "הגנת הינוקא היא הדבר הנכון ביותר לקיים תחרות כמו שצריך". היועצת המשפטית של הוועדה, עו"ד אתי בנדלר, הוסיפה וחידדה את הדברים: "אם הסעיף לא יתקבל אפשר לקרוא לחוק כחוק להנצחת השליטה של בעלי הזיכיונות הנוכחיים בערוצים 22 ו-10 בשוק לשנים רבות".