בהמשך לדיווח מה-22 לנובמבר, מגל מערכות בטחון בע"מ (נסדא"ק: MAGS ת"א: MAGS) מדווחת היום שחתמה על עסקה בהיקף של 21.4 מיליון דולר לאבטחת הנמל הימי של מומבסה בקניה. העסקה נחתמה לאחר מכרז בו התמודדה מגל ונבחרה מתוך 19 חברות בינלאומיות, בהליך שנוהל על ידי הבנק העולמי, המממן באופן חלקי את הפרויקט.
מדובר בפרויקט מקיף, הכולל פיתוח תשתיות אזרחיות ותשתיות תקשורת, התקנה של פתרון אבטחה כולל, רכש, הדרכה ותמיכה.
פתרון האבטחה שתספק מגל כולל גדר חכמה בעלת יכולת איכון מדויק של מיקום ניסיונות חדירה, (Barricade II); מגוון שערים עם בקרת כניסה; מצלמות טווח ארוך למעקב יום ולילה ומצלמות IP רגילות, המגובות במערכת החדשה של מגל לעיבוד וניתוח חכם של תמונת וידאו – MAESTRO DB; מערכות אינטרקום ,תקשורת אלחוטית ואמצעי אבטחה נוספים. כל מערכות הגילוי, הצפייה והתקשורת ישולבו ויקושרו על ידי מערכת מצודה (FORTIS) – מערכת מתקדמת לפיקוד ושליטה.
גיצ’ין נדואה, מנהל רשות הנמלים בקניה, ומר שוקרי ברמדה, יו"ר רשות הנמלים בקניה הדגישו את החשיבות של הפרויקט בפיתוח הנמל האזורי: "פרויקט זה הינו המפתח לאבטחת הנמל, אבל יותר מכך, הוא מבטיח את הסחר והצמיחה של קניה ושכנותיה. אנו שמחים לעבוד עם מגל ולהפוך את הפרויקט למציאות".
יעקב פרי, יו"ר מגל מערכות ציין: "אנו שמחים לחתום על חוזה בהיקף כזה עם רשות הנמלים של קניה, ורואים בלקוח שותף חדש. הזכייה בפרויקט מהווה הישג עסקי משמעותי וצעד חשוב בצמיחתה של מגל".