יום המסחר הראשון לשבוע זה לאחר חג הפסח מתנהל בשעות הצהריים במגמה חיובית, לאחר שהחשש מהתחזקות מלחמת הסחר בין ארה"ב לסין, לא השפיע כנראה על מניות הארביטרז’ אשר חוזרות מסוף השבוע הארוך בפער ממוצע חיובי.
מלחמת הסחר השפיעה מאד על מדדי ניו יורק המרכזיים. הם רשמו ביום ו’ ירידות חדות בעקבות ההצהרות של טראמפ ושל סין על הגדלת המכסים. במסחר ביום ו’ בניו יורק, גם נתוני תעסוקה נמוכים מהצפי, שהיו אמורים לתת למשקיעים בארה"ב קצת אוויר לנשימה עם החלשות החששות מהעלאות ריבית תכופות, לא הביאו למיתון הירידות.
אך מניות הארביטרז’ לא כל כך הושפעו כאמור, וחלקן אף נהנו מכך. למשל מניית אופקו שחזרה בפער חיובי של 5.4% נהנתה מכך שטראמפ מאיים להטיל מיסים על תרופות מארה"ב. מניית סודה סטרים חזרו עם פער של 4%. גם מניות מזור, נייס וסלקום חזרו עם פער חיובי של יותר מ-2%. טבע עם 1.9%. ביורדות אפשר לציין את גזית גלוב בפער שלילי של (1.3%) ומניית פרטנר בפער שלילי של (2.85%).
מחזור המסחר באחוזת בית עומד בשעה 12:40 על כ-330 מיליון שקלים, כאשר מניות הבנקים לאומי ופועלים מרכזות את המחזורים הגדולים ביותר בבורסה. כמו כן בולטות במחזורים ניכרים מניות נייס, סודהסטרים, פרוטרום ובזק. ת"א-35 ות"א-125.
שיכון ובינוי מובילה היום את העליות במדד ת"א-125, ואחריה אופקו, סודהסטרים, קנון, סאפיינס ופורמולה מערכות. מנגד, ביוטיים צוללת וניצבת בראש טבלת הירידות, ובעקבותיה באדום לייבפרסון, גזית גלוב, הפניקס, אנלייט אנרגיה והראל השקעות.
מחוץ לת"א-125, מניות הקנאביס והבלוקצ’יין מרכזות עניין רב בעליות שערים נאות, בהובלת טוגדר ומדיוי.
הבורסה לניירות ערך בתל-אביב מודיעה היום על חתימת הסכם ייעוץ עם הבורסה החדשה בקזחסטן אשר מוקמת בימים אלו במסגרת המרכז הפיננסי הבינלאומי באסטנה (AIFC). זו תהיה הפעם הראשונה בה הבורסה בתל אביב תעניק שירותי ייעוץ מקצועיים לבורסה זרה, כחלק מכוונותיה של הבורסה להרחיב ולגוון את מקורות ההכנסה שלה.
ארקו החזקות דיווחה כי החברה הבת GPM רוכשת עוד 12 תחנות דלק וחנויות נוחות בארה"ב בכ-12.5 מיליון דולר. הנכסים הנרכשים במדינת דלאוור הושכרו ל-GPM מאז יוני 2008 בתמורה לדמי שכירות שנתיים בסכום כולל של כ-1.4 מיליון דולר.
גוליבר ושפיר הנדסה הודיעו היום על מזכר הבנות במסגרתו יגישו בקשה משותפת לקבלת רישיון לחיפוש נפט באזור הדרום. החברות יחזיקו ברישיון בחלקים שווים (50%-50%).לצורך הגשת הבקשה לביצוע חיפוש נפט יבשתי התקשרו החברות בהסכם עם הגיאולוג יוסי לנגוצקי, שמונה למנהל החיפושים של הפרויקט.
ה-FDA קיבל לבחינה את פלטפורמת ה-WatchPAT300™ של איתמר מדיקל. מדובר בהגשה ראשונה בסדרת הגשות מתוכננות של פלטפורמת מוצרי שינה המיישמת טכנולוגיה חדשה. להערכת החברה, קיימת הסתברות גבוהה לאישור המוצר.