חברת הביוטכנולוגיה הישראלית קדימהסטם (TASE: KDST) מודיעה היום על קבלת אישור לתקציב שנתי מרשות החדשנות במשרד הכלכלה, בסכום כולל של 10.4 מיליון שקל, עבור תוכנית החברה של המוצר התאי לטיפול במחלת ה-ALS, עם הגעתה להתחלת הניסוי הקליני. השתתפות רשות החדשנות תהיה בשיעור של כ-30% מהתקציב.
הטיפול המפותח על ידי החברה, AstroRx®, הינו טיפול תאי מהפכני למחלת ה-ALS ותוצר של מחקר ייחודי רב שנים, שבוצע בחברה. קדימהסטם פיתחה פלטפורמה טכנולוגית ייחודית לתקן ולהחליף רקמות ואיברים, על ידי שימוש בתאים בעלי תפקוד תקין, שהתמיינו מתאי גזע פלוריפוטנטיים.
לפני כשבועיים, דיווחה החברה על קבלת אישור משרד הבריאות, לביצוע ניסוי קליני פאזה 1/2a בחולי ALS בטיפול התאי הייחודי שפותח בחברה, אשר יחל באופן מיידי. הניסוי ייערך במחלקה הנוירולוגית בבי"ח הדסה עין-כרם, שהינו מהמובילים בעולם בתחום ה-ALS, וצפוי לכלול 21 חולים. בית החולים מתחיל בתהליך גיוס החולים לניסוי. ניסוי החברה ייערך במתווה בהתאם להסכמות עם ה-FDA.
יוסי בן יוסף, מנכ"ל קדימהסטם, ציין כי "עם התחלת הניסוי הקליני של החברה בימים אלו, אנו מברכים על התמיכה המתמשכת והבעת האמון של רשות החדשנות בחברה".