חברת אופקטרא נדל"ן מדווחת על כניסתה לתחום הקנאביס הרפואי: דירקטוריון החברה אישר התקשרות במזכר הבנות להשקעה בחברת הוליוויד מדיקל בע"מ, העוסקת בתחום ההשבחה של צמח הקנאביס.
בהתאם למזכר ההבנות, בכפוף לבדיקת נאותות טכנולוגית ומשפטית שתבצע החברה וחתימה על הסכם סופי ומחייב בין הצדדים, בכוונת החברה להשקיע בחברת הפרוייקט סך של 650 אלף דולר, כנגד קבלת מניות שיוקצו לה בחברת הפרוייקט, אשר יעניקו לחברה כ-30% מהון חברת הפרוייקט ומזכויות ההצבעה בה (לפי שווי של 1.5 מיליון דולר לפני הכסף לחברת הפרויקט).
לחברה תינתן אופציה לתקופה של 24 חודשים, אשר עשויה להתארך לאור התקדמות הפרויקט, לרכוש מבעלי מניות חברת הפרויקט, במועד מימוש האופציה, את מלוא החזקותיהם בחברת הפרויקט וזאת כנגד הקצאת כ-2 מליון מניות של החברה, אשר יעניקו לבעלי מניות חברת הפרוייקט כ-15% מהון המניות של החברה ומזכויות ההצבעה, בהינתן שמספר המניות המונפקות החברה ובחברת הפרוייקט ישאר כפי שהינו במועד דיווח זה, בהתאם ליחס של 25.3 מניות החברה כנגד מניה אחת של חברת הפרויקט.
חברת הפרויקט עוסקת בפיתוח פורמולה העושה שימוש בחומרים והרכבים יעודים, אשר מטרתה הגדלת כמות הקנבינואידים המיוצרים ע"י צמח הקנאביס, ללא כוונה להנדס את גנום הקנאביס, ומתוך מטרה לגרום לצמח הקאנביס, בעזרת ריסוס של החומר הייעודי, לייצר הרכב גדול משמעותית של קנאבונידים (כגון THC ו – CBD) ולייצר נוכחות קנבינואידים לא רק בתפרחת, אלא גם בעלים, ענפים ואף שורשים, הכל במטרה להגדיל את התפוקה של החומרים הפעילים בצמח. להערכת חברת הפרויקט, הליך ההפקה של החומר יימשך בין 6 ל-12 חודשים.
חברת הפרויקט הינה חברה ישראלית שנוסדה בתחילת 2017 במטרה לטפח גנטיקה של צמח הקנאביס ושימוש בחומרי ריסוס והרכבים ביולוגיים כדי להגדיל את כמות הקנבינואידים המיוצרים ע"י צמחי קנביס, ללא כוונה להנדס את גנום הקנביס.
מנכ"ל חברת הפרויקט, ליאור ויין, הינו יזם סדרתי בעל רקורד מוצלח של הובלת חברות סטארטאפ ישראליות ואמריקאיות ב 10 השנים האחרונות, בעיקר בתחום המדיקל. בהנהגתו זכו החברות במענקי מדען ראשי, בתחרויות בינלאומיות בסין, צרפת וגרמניה ובישראל ובפרסים בשווי מאות אלפי דולרים.
החוקר הראשי של חברת הפרויקט, פרופ’ יוסף הלל, הינו בעל שם עולמי בתחום המחקר הגנטי בצמחים ובעלי חיים ומאחוריו מאות מחקרים ופרוייקטים בתחום הגנטיקה. במשך למעלה מארבעים שנה של פעילות מדעית בגנטיקה ובריבוי, פרופ’ הלל הוביל שיתופי פעולה רבים עם עמיתים בישראל, בארה"ב, בקנדה, בדרום אמריקה, באפריקה, במזרח הרחוק ובכ -10 מדינות באירופה. פרופ’ הלל פרסם יותר מ-180 פרסומים מדעיים בכתבי עת מדעיים מובילים כמו גם בכנסים מדעיים בינלאומיים, המציא שיטות וטכנולוגיות לשימוש בסמנים של DNA והוביל תהליכים של מיפוי גנים. פרופ’ הלל עוסק בחקר ואיתור תרופה ביולוגית לטיפול רפואי בחולי סוכרת מסוג 2. נמצא כי תרופה זו היתה יעילה בטיפול בעכברים ושמרה אותם בריאים ללא שינוי במשך עשרה ימים ללא צורך בטיפול נוסף.
להערכת חברת הפרוייקט, בידיה ידע רב ובצוות ניתן למצוא עוד פרופסורים וחוקרים בעלי שם בתחום הגנטיקה, ביולוגיה מולקולרית, רפואה וחקלאות ומומחים בתחום טיפוח הקנאביס. בידי חברת הפרוייקט היתר מותנה ממשרד החקלאות לצורך פעילות הנדסה גנטית בצמח הקנאביס, אישור עקרוני מיק"ר (היחידה לקנאביס רפואי – משרד הבריאות) להשבחה גנומית וטיפוח של קנביס רפואי, אישור ראשוני להקמת חוות ריבוי של צמח הקנאביס ואישור לשטח המיועד להקמת חווה לקנאביס.
פרוייקט הדגל של חברת הפרוייקט הינו "פופאי" – שימוש בחומרי ריסוס והרכבים ביולוגיים כדי להגדיל את כמות הקנבינואידים המיוצרים ע"י צמחי קנביס, ללא כוונה להנדס את גנום הקנביס. מטרת פרוייקט פופאי הינה לגרום לצמח, בעזרת ריסוס של אותו חומר ביולוגי, לייצר הרכב גדול משמעותית של קנאבינואידים (כגון THC ,CBD)ובכך לשלוט על הגדלת התפוקה. כמו כן, לייצר מספיק נוכחות קנבינואידים לא רק בתפרחת, אלא גם בעלים, ענפים ואף שורשים, מה שיוביל לתפוקה גדולה ביותר.
להערכת חברת הפרוייקט, פיתוח פרוייקט גנטי זה יוביל לגידול משמעותי בתוצרת החומרים הפעילים הנדרשים מהקנאביס, הגדלת תוצר פר שטח ולגידול בהכנסות החוות ומגדלי הקנאביס. להערכת חברת הפרוייקט המחקר ייארך כשנה, בעלות של עד 1.5 מיליון דולר, ובסיומו תשיג חברת הפרוייקט נוסחה של חומר ריסוס ביולוגי שיימכר לחוות ומגדלי קנאביס ברחבי העולם.
פרטים לגבי שוק הקנאביס: על פי מידע שנמסר לחברה מחברת הפרוייקט, הקנאביס חוקי לשימוש רפואי ברוב מדינות ארה"ב ומערב אירופה, קנדה, אוסטרליה ועוד מדינות ברחבי העולם. שוק הקנאביס העולמי צפוי לגלגל השנה מעל 20 מיליארד דולר (כמחצית מהסכום בארה"ב) וכ- $50 מיליארד ב 2025. מחיר גרם קנאביס ברחבי העולם נע בסביבות 2.5-10 דולר, מחיר ליטר CBD - 20-50 אלף דולר. בתנאי שוק אלו, צופה חברת הפרוייקט כי לאחר גמר המחקר, כבר בשנה השניה, תייצר חברת הפרוייקט הכנסות של 9 מיליון דולר, בשנה השלישית 28 מיליון דולר, בשנה הרביעית 77 מיליון ובשנה החמישית כ 175 מיליון. חברת הפרוייקט קשורה בקשר עסקי עם חוות גידול קנאביס באפריקה ועם יצרן קוסמטיקה מבוססת קנאביס.