חברת אנרג’טיק מדווחת הבוקר (ה’), כי בקידוח ניר-עם 1 יש התכנות של יצור מיידי של גז בכמויות צנועותהחברה הודיעה כי היא מתכוונת למכור את הגז לחברות שנמצאות בסמוך לקידוח ע"י שינועו במשאיות גז מיוחדות של החברה.
החברה מדווחת כי סיימה בהצלחה את מבחני ההפקה, כאשר תוצאות הבדיקה הוכיחו את האפשרות לייצר באופן מיידי זרימה יציבה של כמויות מתונות של גז טבעי באיכות גבוהה. ניתוח סופי של התוצאות והערכה של פוטנציאל מלא של שדה הגז צפויים בתוך מספר שבועות.
בהתבסס על תוצאות הבדיקה, אנרג’טק נעה קדימה עם ההכנות כדי להתחיל המסחרי הראשון של גז טבעי מהפרויקט לצרכן אנרגיה תעשייתי הממוקם בסמוך לשדה. בתהליך המסירה ישתתפו מכליות ממונעות תוך יישום של הטכנולוגיה החדשנית של אנרג’טק לאספקה בלחץ נמוך.
לפני חודשיים דיווחה החברה, כי קיבלה סקר גיאולוגי על מבנה ברישיון ניר עם-סעד בדרום הארץ, שזיהה פוטנציאל למרבצי נפט ועתודות גז טבעי בפרוספקט. לברה, שבראשה עומד חבר הכנסת, לשעבר, מודי זנדברג יש רישיון בלעדי לחקור ולנצל את המשאבים בבלוק.
על פי הסקר הגיאולוגי ודוחות גיאולוגיים שהופקו בעבר, קיים אומדן של 26 מיליון חביות של נפט (MMBO) בעומקים של 1,800 - 2,000 מטר בבלוק. במחיר השוק הנוכחי (מעל 80 $ לחבית), כמויות הנפט הנאמדות הן בעלות ערך של מעל 2 מיליארד דולר.
הסקר הגיאולוגי הראשוני מורכב ממידול וניתוח הסתברותי של אינדיקטורים סיסמיים ונתונים היסטוריים. ההערכות הנוכחיות יהיו זקוקות לאימות של בדיקות נוספות, סקרים סייסמים ומודלים נוספים, על מנת שניתן יהיה להציג נתונים רחבים יותר ומדוייקים על העתודות הקיימות.
הסקר המקדים מדווח גם על הערכה של 12 מיליון חביות נפט נוספות בעומקים של 3,200 - 3,900 מטרים. במחירים שוטפים, כמות זו יכולה להיות בעלת ערך של מעל -900 מיליון דולר. באופן דומה, לפי הסקר קיים פוטנציאל לכמויות קטנות של גז טבעי בעומקים רדודים (300 -800 מטרים).