קרדיט: depositphotos/lucidwaters
קרדיט: depositphotos/lucidwaters

איגוד עובדי התחבורה בהסתדרות הכריז היום על סכסוך עבודה בקרב טייסי חברת התעופה "ישראייר". זאת לאחר שהמו"מ שמנהל האיגוד מול הנהלת החברה בדבר צעדי ההתייעלות בקרב ציבור הטייסים הגיע למבוי סתום.


כזכור, בסוף השבוע שעבר הודיע ההסתדרות להנהלת החברה כי 50 טייסי החברה התאגדו בשורותיה. הטייסים התאגדו בעקבות כוונת החברה לערוך צעדי התייעלות. יו"ר איגוד עובדי התחבורה בהסתדרות, אבי אדרי, ביקש מהחברה להכיר בהסתדרות כארגון היציג של הטייסים ולפתוח במו"מ.


ההנהלה מצידה הודיע כי תפתח בהידברות בעניין זה, והשבוע התקיים דיון בין נציגי ההנהלה לנציגי האיגוד והטייסים. ההנהלה הודיעה כי בכוונתה לפטר 8 טייסים מתוך ה- 50.


אולם יו"ר האיגוד, אבי אדרי, אומר שההנהלה מתעקשת על פיטורי טייסים. "ראשית אנחנו לא בטוחים שנחוצים צעדי התייעלות. אולם אם הנהלת החברה תוכיח לנו שיש צורך בצעד כזה אנחנו יכולים בהידברות אמיתית למצוא פתרונות שאינם כרוכים בצעד קיצוני כמו פיטורי עובדים. ידענו לעשות זאת במקרים דומים בעבר ואין סיבה שלא נצליח גם הפעם".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש