בעקבות השריפה הגדולה בתולדות ישראל שכילתה עד כה 50,000 דונמים של חורש וקיפדה את חייהם של 42 אנשים, ביצעו כלכלני D&B הערכה ראשונית להיקף הנזק העסקי מהשריפה. במסגרת ההערכה נבחנה השפעת השריפה על כ-80,000 עסקים הממוקמים במחוז צפון. ההערכה הראשונית היא כי לשריפה תהיה השפעה ישירה על היקף של כ-2,500 בתי עסק הממוקמים באזור שנפגע בשריפה ומספר דומה אזורים סביבה. את הנזק העסקי מחלקים כלכלני המחלקה לשני סוגים, הנזק אותו יהיה ניתן לשקם בטווח הקצר והבינוני כמו תיקון המבנים ושיפור התשתיות ולאחריו תתאפשר חזרה לפעילות בזמן קצר יחסית, לצד הנזקים לטווח רחוק בתחום התיירות המסחר והשירותים באזור. מספר המועסקים כיום בתחום האירוח והמזון במחוז חיפה עומד על כ-8,500 מועסקים ולהערכתנו צפויה ירידה בהיקף העסקים בתחום זה שתשפיע על מספר המשרות בתחום.
התחום בו עומדים להכות נזקי השריפה בראש ובראשונה הוא תחום התיירות והפנאי באזור. עסקים אלו מהווים כ-25% מסך כל העסקים באזור השריפה. הרס נוף הכרמל שמשך אליו תיירות פנים וחוץ בישראל עתיד לעבור תקופת התאוששות ארוכה שלו ושל תחומי הלווין שלו כמו המסחר הקמעונאי באזור, שירותי בידור ומסעדות . בסיכון משני לפגיעה בפעילותו נמצא גם אזור המלונות של חיפה הכולל 12 בתי מלון, שהעסיק בשנת 2009 1,063 עובדים עם פדיון שנתי של 62.5 מיליון דולר. בתחום הזה קיים חשש לפגיעה בתיירות מן החוץ שהסיקור התקשורתי אודות השריפה הגדולה בתולדות ישראל עשוי להרחיק אותם מהאזור. גם לתחום הלינה כפרית באזור השריפה צופים כלכלני המחלקה תקופת התאוששות איטית וארוכה. שיקום רכס הכרמל יארך שנים רבות ובהעדר תמריץ תיירותי באזור יתקשו בתי ההארחה למשוך אליהם נופשים.
נזקי השריפה לא פסחו על הסקטור החקלאי באזור. עיקר הפגיעה היא בשטחים החקלאים של מועצת חוף הכרמל. סך כל אזורים החקלאיים במועצה עומד על כ-29 אלף דונם חלקם לאורך כביש ארבע שחלק מהמשקים סביבו נפגעו בשריפה.
מאידך סבורים כלכלני D&B כי תהליך ההתאוששות עשוי להוות זריקת עידוד כלכלית לאזור חיפה בטווח הקצר והבינוני.
שיקום נזקי השריפה צפוי להזרים סכומי כסף גדולים מחברות ביטוח ומהמדינה לשיקום אזור האסון. להערכת כלכלני D&B עתידים תושבי אזור האסון להוציא למעלה 250 מיליון ₪ לשיקום הבתים ותכולתם, להשכרת דיור חלופי ולצרכיי מחייה בטווח הקצר וזאת בנוסף לסכומי עתק שתוציא המדינה לשיקום התשתיות.
להערכת כלכלני D&B, ברבעון הקרוב, עסקים במגוון תחומים באזור חיפה יקבלו עידוד משמעותי ובכלל זה עסקים בתחומי הריהוט, הביגוד, ההנעלה ומוצרי הבניה השונים. תרומה למגמה זו תהיה גם ממעגל הנפגעים השני הכולל את אלו שביתם לא נשרף אך ניזוק בצורה משמעותית ויזדקק לשיפוץ מאסיבי.