שר התמ"ת בנימין (פואד) בן אליעזר הנחה את היועץ המשפטי במשרדו עו"ד מיכאל אטלן להכין תיקון לחוק הגנה על עובדים לשם הבטחת הגנה על עובדים מפני פיטורים עקב מצבים של אסונות המוניים דוגמת השריפה שפרצה ביערות הכרמל ביום 2.12.2010.
השר בן אליעזר פנה לראש הממשלה בבקשה לכלול את הנושא הזה בין ההחלטות שצפויה הממשלה לקבל הבוקר.
במקביל לפעולות של כוחות הביטחון וההצלה ועל-מנת להבטיח מענה ממשלתי מקיף ומהיר, ככל הניתן, להשבת החיים על כנם מיד עם שוך הלהבות ולשיקום התושבים והישובים, שנפגעו בשל השריפה, שר התעשייה המסחר והתעסוקה, בתאום עם שר הביטחון והשר לביטחון פנים, יכין הצעת חוק לתיקון את חוק הגנה על עובדים בשעת חירום, התשס"ו-2006 על מנת שאיסור הפיטורים במצב חירום (לפי החוק להגנת על עובדים בשעת חירום) יחול, בשינויים המחוייבים ובהתאמות הנדרשות במצב בו מתקיים אירוע אסון המוני בנסיבות שיוגדרו כמצדיקות הגנה,כאמור, לרבות פנוי אוכלוסיה או מתן הוראות מחייבות.
השר בן אליעזר סבור שלא יכול להיות מצב שבו תושבים נקרעים בין הוראות של כוחות ביטחון שונים שלא להגיע לביתם לבין דרישות של מעסיקם להגיע לעבודה. גם בטרם יתוקן החוק השר קורא למעסיקים שלא לפטר עובדים אשר מתקשים להגיע לעבודה בעקבות השריפה ביערות הכרמל.
משרד התמ"ת ישקול במהלך החקיקה להחיל את החוק באופן רטרואקטיבי.