הבורסה בתל אביב צפויה לפתוח את יומו השלישי של שבוע המסחר לאחר ערב של ירידות שערים בוול סטריט. מניות פירמידת אלוביץ’ צפויות להישאר במוקד לאחר שאתמול נודע כי קרן אקטיביסטית החלה לפעול בבזק, וכן מניית כיל אשר כזכור דווח כי פוטאש מכרה החזקותיה בחברה תמורת 700 מיליון דולר צפויה אף היא להוסיף למשוך את תשומת לב המשקיעים. המסחר באסיה מתנהל במגמה שלילית בשעה זו, באירופה מגמה מעורבת והחוזים העתידיים בניו יורק ירקרקים.

 

מניות הארביטראז’ חוזרות מניו יורק בפער ממוצע שלילי של כאחוז. בולטת לחיוב מניית גזית גלוב בפער של 1.73%, ובולטת לשלילה מניית אופקו בפער שלילי של 4.18%.

 

המסחר בוול סטריט ננעל אמש בירידות שערים קלילות בהמשך לפתיחה חיובית ומסחר מעורב שעבר לירידות לקראת הסגירה. בפתיחת המסחר עלה הדאו בכמעט חצי אחוז והתקרב לרף ה-26 אלף נקודות. הנפט ירד בכמעט אחוז והברנט איבד יותר מ-1.5% שלשום לא התקיים מסחר בארה"ב לרגל יום מרטין לותר קינג.

 

יום המסחר בבורסה המקומית ננעל אתמול ביציבות. המסחר הושפע בין השאר ממניות פירמידת בזק אשר ריכזו עניין על רקע הידיעה כי קרן הגידור האקטיביסטית אליוט חשפה שרכשה 4.8% ממניות בזק, וכן מניית כיל אשר כזכור דווח כי פוטאש מכרה החזקותיה בחברה תמורת 700 מיליון דולר.

 

באופנהיימר מעריכים כי טבע ומלאנוקס חוזרות למרכז הבמה. אמש פורסם עדכון לקראת עונת הדוחות לרבעון הרביעי 2017 וריכוז תחזיות: טבע זינקה בכ-50% בשלושת החודשים האחרונים, מלאנוקס זינקה ב-50% במהלך הרבעון האחרון.

 

כזכור, קרן ההשקעות אליוט קראה לרפורמה בממשל התאגידי של בזק. הקרן חשפה כי היא מחזיקה בזכויות כלכליות של ב-4.8% מבזק, הדגישה את הצורך לפשט את מבנה פירמידת האחזקות וקראה להתפטרות מיידית של הדירקטורים תחת חקירה.

 

פוטאש הקנדית הודיעה כי היא מוכרת את מניותיה בכיל ב-700 מיליון דולר. כפי שנודע אתמול, חברת האשלג הקנדית מתכוונת למכור 176,088,630 מניות רגילות של כיל או 100% מהון המניות שלה בהצעה פרטית, בכפוף לתנאי סגירה מקובלים.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש