קרדיט: דורון מיטרני
קרדיט: דורון מיטרני

יום המסחר השני לשבוע בבורסה בתל אביב ננעל במגמה מעורבת עם ירידות במדדים המובילים, על רקע הדשדוש בניו יורק עם פתיחת שבוע המסחר. בבורסות אירופה נרשמת בשעה זו נטייה לעליות, בהמשך לנעילה ירוקה הבוקר באסיה.

 

מחזור המסחר באחוזת בית הסתכם בכ-1.4 מיליארד שקל, כאשר מניית טבע מרכזת את המחזור הגדול ביותר בבורסה, ובפער ניכר אחריה מניות הבנקים לאומי ופועלים, וכן מזור שהודיעה על הכנסות שיא ברבעון הרביעי ובשנת 2017 אך העליות הנאות במניה דעכו לקראת הסיום, בזק בעקבות ההתעניינות ברכישת החברה מצד אידיבי, ואלביט מערכות. ת"א-35 ות"א-125.

 

מניית רציו הובילה את העליות במדד ת"א-125. עוד בלטו בירוק אזורים, כלל ביטוח, ריט 1, דלק רכב וישראמקו. מנגד, פריגו שדיווחה על מינוי מנכ"ל חדש צללה ועמדה בראש טבלת היורדות, ואחריה פוקס, לייבפרסון, וואן טכנולוגיות, אופקו ו-וילאר.

 

מחוץ לת"א-125, מניית קרדן אן.וי שמתקרבת למכירת תה"ל לקרן פורטיסימו המשיכה לרכז את עניין המשקיעים, וכך גם מניות הבלוקצ’יין בהובלת בלוקצ’יין כרייה ופנטזי נטוורק.

 

מנתונים שפורסמו היום על ידי האוצר עולה כי הגירעון בתקציב המדינה הסתכם בשנת 2017 בכ-25 מיליארד ש”ח, כ-2% מהתמ”ג. בתקציב המקורי לשנה החלפה תוכנן גירעון בסך 36.6 מיליארד שקל, כ-2.9% מהתמ"ג החזוי. גביית המסים הסתכמה ב-306.5 מיליארד ש"ח, גבוה ב-12 מיליארד ש’ ביחס לחזוי בתקציב.

 

בחודש נובמבר נרכשו כ-9,000 דירות, מזה כ-550 במסגרת "מחיר למשתכן". בהשוואה לנובמבר אשתקד ירד מספר העסקאות "במחירי שוק" בשיעור של 9%. כך עולה מסקירת ענף הנדל"ן למגורים שפרסם אגף הכלכלן הראשי באוצר. רכישת דירות חדשות "במחירי שוק" ירדה ב-11% בנובמבר, ומתחילת השנה (ינואר-נובמבר) ב-28%, שיעור הירידה החדה ביותר לפחות מאז תחילת העשור הקודם. משקל המשקיעים בסך הרכישות נותר על רמה נמוכה של 16.5%. במונחים כמותיים פחתו רכישות המשקיעים ב-12% בנובמבר.

 

בהראל פיננסים ציינו הבוקר כי הפתיחה החזקה לשנת 2018 תומכת בחשיפה מנייתית גדולה. כלכלני בית ההשקעות אופטימיים לגבי שוקי המניות בישראל: "ברמות התמחור הנוכחיות יש להם את כל התנאים לבלוט בביצועים בשנה הקרובה בהשוואה לשווקים בעולם".

 

לדברי אקסלנס, נראה שרק ”ברבור שחור” יכול לעצור את שוקי המניות. הכלכלן הראשי אמיר כהנוביץ הוסיף כי גם בישראל האינדיקטורים עדיין חזקים: "למרות סימני החולשה המקומית, העתיד גם פה צבוע עדיין בירוק".

 

טבע מודיעה על הסכם רישיון גלובלי עם Alder בתחום טיפול אנטי-CGRP. ההסכם מאשרר את הקניין הרוחני של טבע ופותר את התנגדותה של Alder לפטנט האירופי של טבע ביחס לנוגדנים נגד פפטיד המתייחס לגן קלציטונין ושיטות לשימוש בהם.

 

חברת פריגו מינתה מנכ”ל חדש: אווה רורהוף,לשעבר מנכ”ל חברת Gerresheimer. רורהוף מונה לתפקיד מנכ"ל, נשיא וחבר דירקטוריון בפריגו החל מה-15 בינואר 2018, לאחר פרישתו של המנכ"ל הנוכחי ג’ון הנדריקסון.

 

מנכ”ל חדש גם לחברת אל אל: גונן אוסישקין. אוסישקין החל עבודתו באל על בשנת 2004 כטייס, ומשמש כיום סמנכ"ל מסחר בחברה. הוא יחליף את דוד מימון שביקש לסיים את תפקידו לאחר 4 שנים.

 

קבוצת דלק דיווחה היום על כניסתה ל-9 רישיונות חיפושי נפט במפרץ מקסיקו. שניים מהרישיונות, שיוחזקו ע"י דלק בשיעור של 75%, הם בעלי פוטנציאל לפיתוח מיידי - וההשקעה הראשונית בהם נאמדת בסך של עד 50 מיליון דולר.

 

חברת מזור רובוטיקה צפויה לדווח על הכנסות שיא של כ- 65 מיליון דולר לשנת 2017 וכן על הכנסות שיא של כ-19 מיליון דולר ברבעון הרביעי, שהיה הרבעון החזק ביותר בהיסטוריה של החברה במונחי מספר הזמנות והכנסות. בסיכום הרבעון קיבלה החברה 27 הזמנות לרכישת מערכות הנחייה רובוטית מתוצרתה. זהו הרבעון המלא הראשון מאז קיבלה מדטרוניק את זכויות ההפצה הגלובליות הבלעדיות של מערכת Mazor X™ לניתוחי עמוד שדרה, כחלק מיישום השלב השני בהסכם המסחרי בין שתי החברות.

 

בעקבות הדיווח לפיו ליאורה עופר בוחנת את מכירת השליטה בחברת מליסרון בהתאם לחוק הריכוזיות, פרסמה מליסרון מכתב מחברת עופר השקעות, ובו הבהירה עופר כי היא מקיימת מזה זמן בחינה נרחבת של החלופות השונות העומדות בפניה לצורך עמידתה בהוראות חוק הריכוזיות במועד הנדרש על פי חוק הריכוזיות. בין היתר, בודקת עופר השקעות אפשרות של מכירת מניות מליסרון שבאחזקתה, אך טרם התקבלה החלטה בעניין.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש