יום המסחר השני לשבוע בבורסה בתל אביב מתנהל בשעות הצהריים במגמה מעורבת עם ירידות במדדים המובילים, על רקע פתיחת שבוע המסחר בשוקי העולם. ברוב בורסות אירופה נרשמת בשעה זו מגמה חיובית בהמשך לנעילה ירוקה הבוקר באסיה, והחוזים העתידיים בניו יורק מאותתים על פתיחה יציבה מעבר לים.
מחזור המסחר באחוזת בית עומד בשעה 13:10 על כ-555 מיליון שקל, כאשר מניות הבנקים לאומי ופועלים מרכזות את המחזורים הגדולים ביותר בבורסה, ואחריהן ישראמקו שצפויה להודיע בקרוב על סיום החזר ההשקעה במאגר תמר, וכן מזור שהודיעה על הכנסות שיא ברבעון הרביעי ובשנת 2017, טבע, ומזרחי טפחות. ת"א-35 ות"א-125.
מניית מזור ממשיכה לצבור תאוצה ומובילה את העליות במדד ת"א-125. עוד בולטות בירוק אזורים, כלל ביטוח, רציו, הראל השקעות ודלק רכב. מנגד, וילאר עומדת בראש טבלת היורדות, ואחריה תדיראן, מליסרון על רקע הדיווח כי ליאורה עופר בוחנת את מכירת החברה, דלתא, לייבפרסון ואפריקה מגורים.
מחוץ לת"א-125, מניית מיי סייז ממשיכה לקפוץ, רגע לפני מחיקתה מהמסחר בנאסד"ק, וכך גם קרדן אן.וי שמתקרבת למכירת תה"ל, ומניות הבלוקצ’יין בולטות בירוק בהובלת פנטזי נטוורק ואפולו פאוור.
מנתונים שפורסמו היום על ידי האוצר עולה כי הגירעון בתקציב המדינה הסתכם בשנת 2017 בכ-25 מיליארד ש”ח, כ-2% מהתמ”ג. בתקציב המקורי לשנה החלפה תוכנן גירעון בסך 36.6 מיליארד שקל, כ-2.9% מהתמ"ג החזוי. גביית המסים הסתכמה ב-306.5 מיליארד ש"ח, גבוה ב-12 מיליארד ש’ ביחס לחזוי בתקציב.
בחודש נובמבר נרכשו כ-9,000 דירות, מזה כ-550 במסגרת "מחיר למשתכן". בהשוואה לנובמבר אשתקד ירד מספר העסקאות "במחירי שוק" בשיעור של 9%. כך עולה מסקירת ענף הנדל"ן למגורים שפרסם אגף הכלכלן הראשי באוצר. רכישת דירות חדשות "במחירי שוק" ירדה ב-11% בנובמבר, ומתחילת השנה (ינואר-נובמבר) ב-28%, שיעור הירידה החדה ביותר לפחות מאז תחילת העשור הקודם. משקל המשקיעים בסך הרכישות נותר על רמה נמוכה של 16.5%. במונחים כמותיים פחתו רכישות המשקיעים ב-12% בנובמבר.
בהראל פיננסים ציינו הבוקר כי הפתיחה החזקה לשנת 2018 תומכת בחשיפה מנייתית גדולה. כלכלני בית ההשקעות אופטימיים לגבי שוקי המניות בישראל: "ברמות התמחור הנוכחיות יש להם את כל התנאים לבלוט בביצועים בשנה הקרובה בהשוואה לשווקים בעולם".
לדברי אקסלנס, נראה שרק ”ברבור שחור” יכול לעצור את שוקי המניות. הכלכלן הראשי אמיר כהנוביץ הוסיף כי גם בישראל האינדיקטורים עדיין חזקים: "למרות סימני החולשה המקומית, העתיד גם פה צבוע עדיין בירוק".
חברת פריגו מינתה מנכ”ל חדש: אווה רורהוף,לשעבר מנכ”ל חברת Gerresheimer. רורהוף מונה לתפקיד מנכ"ל, נשיא וחבר דירקטוריון בפריגו החל מה-15 בינואר 2018, לאחר פרישתו של המנכ"ל הנוכחי ג’ון הנדריקסון.
קבוצת דלק דיווחה היום על כניסתה ל-9 רישיונות חיפושי נפט במפרץ מקסיקו. שניים מהרישיונות, שיוחזקו ע"י דלק בשיעור של 75%, הם בעלי פוטנציאל לפיתוח מיידי - וההשקעה הראשונית בהם נאמדת בסך של עד 50 מיליון דולר.
מנכ”ל חדש גם לחברת אל אל - גונן אוסישקין. אוסישקין החל עבודתו באל על בשנת 2004 כטייס, ומשמש כיום סמנכ"ל מסחר בחברה. הוא יחליף את דוד מימון שביקש לסיים את תפקידו לאחר 4 שנים.
חברת מזור רובוטיקה צפויה לדווח על הכנסות שיא של כ- 65 מיליון דולר לשנת 2017 וכן על הכנסות שיא של כ-19 מיליון דולר ברבעון הרביעי, שהיה הרבעון החזק ביותר בהיסטוריה של החברה במונחי מספר הזמנות והכנסות. בסיכום הרבעון קיבלה החברה 27 הזמנות לרכישת מערכות הנחייה רובוטית מתוצרתה. זהו הרבעון המלא הראשון מאז קיבלה מדטרוניק את זכויות ההפצה הגלובליות הבלעדיות של מערכת Mazor X™ לניתוחי עמוד שדרה, כחלק מיישום השלב השני בהסכם המסחרי בין שתי החברות.