חברת דלק רכב מדווחת לבורסה כי היא מנהלת בימים אלו משא ומתן מתקדם עם חברת OCM לגבי תנאים לרכישת כל אחזקותיה (75% בדילול מלא) מחברה לוקסמבורגית בשליטתה המחזיקה (דרך חברה נוספת) בקבוצת "ורידיס".
ורידיס עוסקת בתחום הסביבה והתשתיות בישראל ופועלת בין היתר בתחומי איסוף, טיפול ומחזור של פסולת עירונית וטיפול בחומרים מסוכנים, התפלת מים, ייצור חשמל ופתרונות אנרגיה.
לאור ההבנות בין הצדדים במו"מ בקשר עם התמורה והמנגנונים לחישובה, העבירה היום (חמישי) דלק רכב הצעת מחיר מחייבת למוכרת בסכום של כ-1.05 מיליארד ש"ח. בכוונת דלק לממן את העסקה ממקורותיה וכן באמצעות מימון בנקאי או חוץ בנקאי והלוואת מוכר, אך היא בוחנת גם חלופות מימון נוספות.
בדלק רכב הבהירו כי חתימת הצדדים על הסכם סופי ומחייב כפופה לסיום המשא ומתן בין הצדדים בקשר עם תנאי ההסכם. בשלב זה מעריכה החברה כי השלמת העסקה תהיה כפופה להתקיימות מספר תנאים מתלים, ובהם קבלת אישורי צדדי ג’ לעסקה ובכלל זה אישור הממונה על ההגבלים העסקיים, אישור גורמים מממנים של הנרכשת וכל גורם אחר שיש לקבל את אישורו כדי להעביר לחברה את זכויות המוכרת בנרכשת.
דלק רכב פועלת כיום בעיקר באמצעות חברת הבת דלק מוטורס בע"מ בתחום היבוא, הפצה ומכירה של כלי רכב מתוצרת מאזדה, פורד וב.מ.וו וכן בתחום יבוא ומכירת חלקי חילוף ומתן שירותי מוסך לסוגי הרכבים המיובאים על ידה. החלטת החברה לבחון את העסקה נעשתה בהמשך לדיוני הנהלת החברה והדירקטוריון אשר בהם נשקלה האפשרות להרחיב את מגוון תחומי פעילות החברה במקביל להמשך פיתוחם של תחומי הפעילות הקיימים; וזאת מתוך כוונה להרחיב את מנועי הצמיחה שלה לטווח הארוך.
לדעת החברה, העסקה מהווה הזדמנות עסקית המאפשרת לה לחדור לתחומי פעילות חדשים אשר, להערכתה, הינם בעלי פוטנציאל משמעותי לצמיחה אשר פירותיה יבואו לידי ביטוי בעיקר בטווח הארוך.