להלן אומדן ראשוני של הגירעון ומימונו ושל ביצוע התקציב בתקופה ינואר - נובמבר 2017 שנערך על ידי חטיבת מימון, אשראי ומידע ניהולי באגף החשב הכללי.
בחודש נובמבר נמדד גירעון בפעילותה התקציבית של הממשלה בסך של 2.2 מיליארד שקלים. בחודשים ינואר – נובמבר 2017 נמדד גירעון בסך 3.1 מיליארד שקלים לעומת גירעון בסך 7.8 מיליארד שקלים בתקופה המקבילה אשתקד.
בתקציב לשנת 2017 מתוכנן גירעון שנתי בסך 36.6 מיליארד שקלים שהם 2.9% מהתמ"ג. הגירעון המצטבר ב 12 החודשים האחרונים (דצמבר 2016 – נובמבר 2017) עומד על 1.7% מהתמ"ג. בפעילות למימון נמדד בחודש נובמבר גירעון בסך 2.0 מיליארד שקלים.
סך ההוצאות של הממשלה (ללא פירעון קרן על החוב הממשלתי וללא מתן אשראי) הסתכמו בחודש נובמבר ב 27.6 מיליארד שקלים. מזה: הוצאות משרדי הממשלה 25.9 מיליארד שקלים, תשלומי ריבית על החוב הממשלתי 1.2 מיליארד שקלים ופירעון קרן וריבית למוסד לביטוח לאומי 0.5 מיליארד שקלים.
מתחילת השנה הסתכמו סך ההוצאות של משרדי הממשלה (ללא פירעון קרן וריבית וללא מתן אשראי) ב 271.0 מיליארד שקלים - עלייה של 9.3% לעומת התקופה המקבילה אשתקד (באותן הגדרות מדידה):
הוצאות המשרדים האזרחיים עלו ב 9.3%. סך הוצאות מערכת הביטחון עלו ב 9.2%. בניכוי שינויים שחלו בהתפלגות הביצוע בשנת 2017 עלו סך ההוצאות בכ 6.8% (ראה סעיף 4 להלן). בתקציב המקורי של המשרדים האזרחיים תוכנן בשנת 2017 גידול בשיעור של 8.9% לעומת אומדן הביצוע בפועל בשנת 2016.
בתקציב המקורי של מערכת הביטחון תוכנן בשנת 2017 גידול בשיעור של 0.7% לעומת אומדן הביצוע בפועל בשנת 2016. שיעור הגידול בנתוני סך הביצוע של מערכת הביטחון השנה לעומת אשתקד, מוסבר על ידי שינויים בהתפלגות הביצוע בשנת 2017 לעומת שנים קודמות (הן בפריסה שונה של ההוצאות בעקבות ההסכמים התקציביים עם המשרד, והן בפריסה שונה של תקבולי הסיוע הביטחוני, שהחל משנת 2017 הוגדרו בתקציב כהכנסה מיועדת. השינויים בהתפלגות שניתן היה לכמת בצורה נאותה נוטרלו בחישובים לעיל). העמידה בסיכומים התקציביים נתונה תחת פיקוח ומעקב לצורך ההתכנסות של משרד הביטחון בסוף 2017 למסגרת התקציב המאושר - והשינויים שיחולו בו עד לסוף השנה.
סך גביית המיסים בחודש נובמבר הסתכמה ב 24.2 מיליארד שקלים. בתקופה ינואר – נובמבר 2017 הסתכמה גביית המיסים בסך של 288.3 מיליארד שקלים, גידול נומינלי של 10.1% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. הפקדות המוסד לביטוח לאומי הסתכמו בחודש נובמבר בסך של 0.9 מיליארד שקלים. מתחילת השנה הפקיד המוסד סכום של 19.7 מיליארד שקלים לעומת פירעון קרן וריבית בסך 18.3 מיליארד שקלים. ההכנסות ממע"מ יבוא ביטחוני, ריבית ויתר ההכנסות הסתכמו בחודש נובמבר בסך של 0.4 מיליארד שקלים.
בחודש נובמבר היה גיוס הון נטו (מקומי ובחו"ל) שלילי בסך של 1.7- מיליארד שקלים. מתחילת השנה הסתכמו ההעברות מרמ"י לממשלה בגין מכירת קרקעות (הפרטה) בסך של 1.6 מיליארד שקלים. כתוצאה מפעילות הגירעון ומימונו ירדו יתרות הממשלה בבנקים בחודש נובמבר בסך של 3.7 מיליארד שקלים. בחודש נובמבר 2017 הסתכמו הכנסות המדינה ממסים ב-24.2 מיליארד ₪.
בניתוח נתוני גבייה לחודש נובמבר 2017 בהשוואה לתקופה מקבילה אשתקד יש לנטרל את הפרשי העיתוי בביצוע החזרי המס, כדלהלן: בגלל עיצומים של עובדי רשות המסים, נדחו תשלום החזרי מע"מ של כ-1.5 מיליארד ש"ח מחודש נובמבר 2016 לחודש דצמבר 2016. כמו כן, בשל החגים, נדחו בחודש אוקטובר 2016 החזרי מע"מ של 0.5 מיליארד ש"ח והחזרי מס הכנסה של 0.2 מיליארד ₪ לחודש נובמבר 2016.
בשיעורי מס אחידים, דהיינו בניכוי שינויי החקיקה, אירועים חריגים חד-פעמיים והפרשי עיתוי בשחרור החזרי מס, עלו ההכנסות בשיעור ריאלי של 6% לעומת חודש נובמבר אשתקד. הגביה ממסים ישירים עלתה ב-9%, הגביה ממסים עקיפים עלתה ב-3% והגביה מאגרות עלתה ב-4%.
ברבעון הראשון של שנת 2017 נרשם עודף גבייה של כ-1.6 מיליארד ש"ח לעומת תחזית התקציב המקורי, מזה כ-1.2 מיליארד ₪ מגביה חד פעמית. כתוצאה מכך, בחודש אפריל עודכנה התחזית לשנת 2017 מ-294.5 מיליארד ש"ח ל‑297.0 מיליארד ש"ח. לעומת התחזית המעודכנת, נרשם עודף של 0.4 מיליארד ש"ח ברבעון השני ושל 1.8 מיליארד ₪ ברבעון השלישי. בנוסף, ברבעון השלישי התקבלו הכנסות חריגות בגין מכירת חברות בסך 4.1 מיליארד ₪ וכן 4.2 מיליארד ₪ בגין עודף בגבייה מהדיבידנדים.
בחודשים ינואר-נובמבר 2017 הסתכמו ההכנסות ב-288.3 מיליארד ₪ לעומת 261.9 מיליארד ₪ בתקופה המקבילה אשתקד. בשיעורי מס אחידים, עלו ההכנסות ממסים ב‑5%. בתוך כך, המסים הישירים גדלו ב‑10% והמסים העקיפים עלו ב-1%. נתוני המגמה מצביעים על גידול מתמשך בגביית המסים. בחמש השנים האחרונות הגבייה גדלה ריאלית בקצב שנתי ממוצע של כ-6%.
הכנסות רשות המסים בחודש נובמבר 2017 הסתכמו ב-23.6 מיליארד ₪, לעומת 23.3 מיליארד ₪ בנובמבר 2016. בשיעורי מס אחידים, עלו הכנסות רשות המסים ב-6%. המסים הישירים גדלו ב‑9% והמסים העקיפים עלו ב-3%. בחודש נובמבר 2017 הסתכמו ההכנסות ממסים ישירים ב-12.4 מיליארד ₪ לעומת 11.5 מיליארד ₪ בנובמבר 2016. בשיעורי מס אחידים, עלו ההכנסות בשיעור של 9%.
מס הכנסה מעצמאים וחברות (ברוטו) – ההכנסות בסעיף זה הסתכמו בחודש נובמבר 2017 ב‑5.0 מיליארד ₪, לעומת 4.4 מיליארד ₪ אשתקד, עליה בשיעור של כ- 14%, הן בגבייה מעצמאיים והן בגבייה מחברות.
ניכויים (ניכויי מס הכנסה משכירים וניכויים במקור אחרים, כולל משוק ההון) -הגביה מניכויים בנובמבר 2017 הסתכמה ב‑ 7.5 מיליארד ₪ לעומת 7.0 מיליארד ש"ח בחודש נובמבר 2016, עליה בשיעור של 6%.
שוק ההון - הגבייה נטו משוק ההון בנובמבר 2017 הסתכמה ב-297 מיליון ש"ח, עליה בשיעור של 76%. בחלוקה לפי סוגי מס נרשמה עליה בשיעור של 127% בגבייה מניירות ערך ועליה של 42% בגביה מריבית .
מיסוי מקרקעין - ההכנסות נטו ממיסוי מקרקעין בנובמבר 2017 הסתכמו ב-0.9 מיליארד ₪, ירידה של 2% לעומת נובמבר 2016. בגביית מס שבח נטו חלה עליה ריאלית של 4%, ובמס רכישה חלה ירידה ריאלית של 6%, על רקע המשך הירידה ברכישות המשקיעים.
החזרים - בנובמבר 2017 הסתכמו החזרי מס הכנסה ב-0.9 מיליארד ₪, עליה של 5% לעומת החודש המקביל אשתקד.
בחודש נובמבר 2017 הסתכמו ההכנסות ממסים עקיפים ב-11.2 מיליארד ₪, לעומת 11.8 בנובמבר 2016. בשיעורי מס אחידים, עלו ההכנסות ממסים עקיפים ב-3%.מס ערך מוסף – סה"כ ההכנסות נטו ממע"מ בחודש נובמבר 2017 הסתכמו ב-8.0 מיליארד ₪, לעומת 8.6 מיליארד ש"ח אשתקד. בניכוי שינויי עיתוי של ביצוע החזרים, זו עליה ריאלית של 4%. מתחילת השנה חלה עלייה ריאלית של כ-3% בהכנסות ממע"מ נטו.
מס קניה יבוא – ההכנסות ממס קניה יבוא בחודש נובמבר הסתכמו ב-1.2 מיליארד ₪, ירידה ריאלית של 13% לעומת חודש נובמבר 2016 אשר נובעת בעיקר מירידה ביבוא כלי רכב נוסעים, ביטול מס קניה על טלפונים סלולריים וירידה ביבוא דלקים.
בחודשים ינואר-נובמבר 2017 הסתכמו ההכנסות מאגרות ב-6.4 מיליארד ₪.