משה כחלון<br>קרדיט: פלאש90, יונתן זינדל
משה כחלון קרדיט: פלאש90, יונתן זינדל

היום, ב’, 29/11/10 , אישרה וועדת הכלכלה חלקים נוספים של הרפורמה שמוביל שר התקשורת משה כחלון. כזכור, בשבוע שעבר אישרה הוועדה צמצום משמעותי של קנסות היציאה ללקוחות חברות הסלולר. בהמשך היום, יועברו ההחלטות המרכזיות שביקש משרד התקשורת להעביר במסגרת דיוני הוועדה ושאושרו על ידה:

 
הרפורמה בסלולר
א. שירותי נדידה פנים ארצית
 במסגרת הדיון אישרה הוועדה את הצעת השר לחייב את החברות הסלולאריות לאפשר שירותי נדידה פנים ארצית (שימוש ברשת שלהן) לחברות סלולאריות


חדשות. החלטה המהווה תנאי מרכזי לכניסתם של מפעילים חדשים, מכיוון ששירותים אלה יקלו מאוד על כניסתו של מפעיל חדש לתחרות בענף הסלולר.
חברי הוועדה אישרו בנוסף את הפחתת דמי השימוש ביחידות העברת נתונים (DATA): מטרת הסעיף בחוק ההסדרים לעודד את כניסתם של מפעילים סלולאריים חדשים (בעלי תשתית ומפעילים וירטואליים.


שינוי זה הוא בהסתמך על המלצות חברת NERA והצוות המקצועי במשרד התקשורת, לפיו:
אל מול ההחלטה המקורית בה נקבע, כי מחיר השימוש עבור כל 1 מגה בייט DATA יהיה מחיר קישור הגומלין שנקבע לדקת שיחה, הוחלט כעת כי עלות יחידת גלישה תהיה ביחס של 0.65 ממחיר קישור הגומלין שנקבע לדקת שיחה.
חשוב לציין כי מדובר במחיר ביניים עד לקביעת המחיר הסופי, על ידי השר, אשר נועד לצורכי המשא ומתן בין חברות הסלולר הקיימות למפעילים הווירטואליים.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש