הבורסה בת"א צפויה לפתוח את השבוע ביציבות בנטייה לירידות שערים למרות השיאים בוול סטריט וזאת בעקבות פער ארביטרז’ שלילי. טבע תמשיך לעמוד במרכז לאחר שהיא חוזרת עם פער שלילי של כ-6% בעקבות דוח רבעוני מאכזב. מרבית מניות הארביטרז’ בת"א 35 חוזרות שליליות מלבד שלוש נקודות אור: סודהסטרים בפער חיובי של כ-3% ומניות נייס ומיילן שחוזרות בפער חיובי של 1.3%.
המדדים המרכזיים בארה"ב סיימו כאמור, את שבוע המסחר בשבירת שיאים חדשה כאשר שלושת המדדים – דאו, S&P500 ונאסד"ק סגרו בשיאים הודות לדוח רבעוני חזק של אפל ונתונים חזקים של ב- ISM במגזר הייצור לחודש אוקטובר. הדאו עלה ב -0.1% ל -23,539, מה שהביא את העלייה השמינית השבועית. מדד ה- S & P 500 עלה ב -0.3% ל -2,588, גם שבוע השמיני ברציפות של עליות. מדד הנאסד"ק עלה ב -0.7% ל -6,764, ובכך ורשם את העלייה השבועית השביעית ברציפות.
המסחר בבורסה בתל-אביב בשבוע שעבר התאפיין במגמה מעורבת במדדי המניות המובילים. מדד ת"א–35 ירד השבוע ב-0.7%, ומתחילת השנה ירד ב-2.9%. מדד ת"א–90 נותר השבוע ללא שינוי, ומתחילת השנה עלה ב-18.1%. מדד ת"א–125 ירד השבוע ב-0.5%, ומתחילת השנה עלה ב-1.7%. מדד ת"א–SME60 ירד השבוע ב-2.1%, ומתחילת השנה ירד ב-4.2%. מדד ת"א-נפט וגז עלה השבוע ב-1.6%, ומתחילת השנה ירד ב-20.8%.
כאמור, מניית טבע תמשיך להיות במקוד המסחר בת"א לאחר הצניחה בבורסה בניו יורק. עולה החשש כי אגרות החוב של החברה תהפוכנה לאג"ח זבל בעקבות הועדת S&P העולמית ביום שבת לפיו היא הורידה את תחזית החברה לשלילית מיציבה. האג"ח מדורגת כרגע ב- BBB- שלב אחד לפני הפיכה לאג"ח זבל. השינוי בתחזית משקף אי ודאות מוגברת בעסקי טבע , בעקבות הורדת הערכת החברה לגבי התוצאות העתידיות, המשך החולשה במגזר התרופות הגנריות, ומכירות נמוכות יותר של הקופקסון בעקבות ההשקה המוקדמת מהצפוי של התחרות הגנרית.
גם בבנק סיטי התייחסו בסוף השבוע לטבע והם כותבים בעקבות הדוח כי המנכ”ל החדש נדרש לפעול במהירות. לדברי האנליסטים, התוצאות מצביעות על המשך הלחץ על עסקי החברה ומחזקות את הצורך בפעולה מבצעית ואסטרטגית מהירה ע"י המנכ"ל קאר; ההמלצה נייטרלית עם מחיר יעד של 19 ד’.
כלכלני בנק לאומי ממליצים על חשיפה מנייתית ממוצעת. התמחור באפיק זה אומנם גבוה, אך זאת במקביל לתמחור יקר גם בשאר אפיקי ההשקעה. בהתחשב בכך, האפיק המנייתי נותר אפיק מרכזי בתיק ההשקעות המומלץ. מדדי המניות המרכזיים בחו"ל נהנים משיפור נאה ברווחיות הפירמות בשנה האחרונה, שיפור שצפוי להשתקף גם בעונת הדוחות הנוכחית. גם בישראל, רווחי הפירמות המקומיות צפויים להמשיך ולגדול לאור השיפור בקצב ובהרכב הצמיחה בישראל, שוק העבודה החזק, וההערכה שהעלאת ריבית בישראל לא צפויה בחודשים הקרובים. בשל התמחור הגבוה בשווקים - קיימת עדיפות לבחירת מניות באופן סלקטיבי ולא באמצעות רכישת המדדים הכלליים, הן בישראל והן בחו"ל.
באגוד ממשיכים להעריך כי "הדולר צפוי להתחזק אל מול המטבעות העיקריים בעולם בטווח הבינוני-הארוך. זאת, בשל ציפיותינו לגידול בפערי הריביות בין ארה"ב לעולם, צפי להמשך העלאות ריבית בארה"ב בקצב מתון ומדוד, וחוזקה היחסי של הכלכלה האמריקאית מול רוב המדינות בעולםומדגישים את הצפי להתחזקות מול האירו בפרט. אנו מעריכים כי הדולר צפוי להתחזק מול האירו בשלוש השנים הקרובות זאת בשל פערי הריביות שצפויות להתרחב, תוכנית המיסוי של טראמפ, וצמצום המאזנים של הפד".