איוב קרא, שר התקשורת <br>קרדיט: פלאש90, יונתן זינדל
איוב קרא, שר התקשורת קרדיט: פלאש90, יונתן זינדל

היום התקיים דיון בבית הדין לעבודה בנושא הסכסוך בין עובדי  בזק והנהלת החברה. את המדינה ייצג עו"ד אביעד בן יעקב מהפרקליטות. מנכ"ל משרד התקשורת בפועל, מימון שמילה, ייצג את שר התקשורת איוב קרא ומשרדו בדיון, והבהיר חד משמעית כי משרד התקשורת אינו צד לסכסוך בין ההנהלה והעובדים.

 

שר התקשורת איוב קרא הבהיר כי במשרדו "ממשיכים ביישום ברפורמת הפס-הרחב, ובכלל זה, האצת פרישת התשתיות האינטרנטיות לטובת ציבור הצרכנים בישראל".

 

במשרד התקשורת הבהירו כי העבודות הללו אינן באות על חשבון עבודות של בזק וכלל אין מדובר בעבודות של מיקור חוץ. "הוראות המשרד ניתנו כדין ובסמכות לפני יותר משנתיים. לאחר קיומו של תהליך מנהלי תקין וסדור שכלל שימועים. נדגיש כי בזק אף עתרה לבג"צ כנגד חלק מהחלטות המשרד ועתירותיה נדחו או לא נתקבלו", הוסיפו.

 

לאחרונה החליטו החברות סלקום/פרטנר ליישם את את פרישת תשתיות הסיבים באמצעות קבלן, וזאת בהלימה להוראות בתיקי השירות. לאור הסכסוך שהתגלע במהלך העבודות בין עובדי בזק לעובדי הקבלן ולאור פניית יו"ר ההסתדרות, ומתוך כוונה למצוא פתרון לסוגייה, פנה השר לסלקום  ופרטנר וביקש מהן לבחון פתרון ליישוב המשבר באמצעות דיאלוג. "שר התקשורת מצפה מכולם להמשיך ולפעול ליישום הרפורמות לטובת האינטרס הציבורי הרחב בכללותו בהתאם להוראות הקבועות בדין", נמסר ממשרדו של קרא.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 1
    כל יום בעיכוב הרפורמה בזק מרוויחה 40 מיליון ש"ח

    משתלם לבזק באמצעות יו"ר הוועד שלה בן ה-70 שלמה כפיר לעכב כמה שיותר זמן את הרפורמה באמצעות הכרזת סכסוך עבודה מתואם עם ההנהלה שאין לו כל אחיזה במציאות - בהסכם הקיבוצי 2015 הועד בראשות כפיר הסכים ליישום הרפורמה והשוק הסיטונאי והסכים לכל מיזוג עם חברות הבת - אז מה פתאום עכשיו כשלא מתאים לוועד העובדים ולהנהלה הם נזכרים להכריז סכסוך עבודה? למה ועד העובדים עם ההסתדרות לא השכילו לעגן בהסכם הקיבוצי 2015 את התניית הקבלנים?

    • אחד העם
    • 03/11/2017 10:35