המסחר בבורסת תל אביב מתנהל בשעה זו בעליות שערים קלילות לאחר פתיחה יציבה. מדד ת"א 35 ומדד ת"א 125 . מניית טבע מובילה את המחזורים בעלייה לאחר שכזכור נודע כי קאר שולץ יתחיל את תפקידו כנשיא ומנכ"ל החברה כבר מחר. גם מניית מליסרון נסחרת במחזור גדול בעליה ואחריה מניות דלק קבוצה , אלביט מערכות , בזק ולאומי . מחזור המסחר המקומי בשעות הצהרים מסתכם בכ-350 מיליון ₪.
מניית אזורים מובילה היום את העליות בת"א-125, ואחריה בירוק טבע , כלל עסקי ביטוח, על רקע דיווח כי הממונה הורה לנאמן להמשיך לפעול למכירת 5% מהשליטה בחברה עד לתאריך 3.1.18. עוד בירוק נייר חדרה , בי קומיוניקיישנס והכשרת הישוב . מנגד, מניות אודיוקודס עומדות היום בראש טבלת הירידות. כמו כן בולטות בירידות ביוטיים , סרגון , גילת , לייבפרסון ומזור .
מחוץ לת"א-125, מרכזות את עניין המשקיעים מניות מדיקל ומרחביה אחזקות.
רשות ניירות ערך אישרה תיקון בתקנון הבורסה להסרת חסמים לקבלת חברות בבורסה. יו"ר הרשות, פרופ’ שמואל האוזר: "אחת המטרות של שינוי מבנה הבורסה היא לעודד כניסה של חברים חדשים לבורסה כדי להגביר את התחרות ולהפחית עמלות.
הראל פיננסים מעריכים כי הצמיחה השנה בישראל תהיה 3%. עפר קליין כותב בסקירתו השבועית כי למרות נתוני המאקרו שפורסמו השבוע בישראל והיו מעורבים, עדיין ניתן לצפות לצמיחה חזקה ברבעון השלישי.
באופנהיימר נוקטים גישה נייטרלית למניית מטומי. בסיום פגישה עם הנהלת החברה, כתבו אופנהיימר כי החברה נהנית מהצמיחה הגבוהה משוק הפרסום האינטרנטי אך מנגד היא פעילה בשוק תחרותי מאוד.
אפסילון מעריכים כי היציאה מהמדיניות המוניטרית האולטרא מרחיבה בעולם הינה איטית ביותר, מה שממשיך לתמוך בשוקי המניות. ג’רי קוטישטנו ממשיך להמליץ להיחשף לסקטורים ספציפיים בארה"ב כגון פיננסים וטכנולוגיה, וכן לאיזורים בעולם בהם ממשיכה ההרחבה הכמותית כמו מדד הדאקס הגרמני ומדד הניקיי היפני.
אנרג’יאן חתמה אמש על הסכמים לאספקת גז טבעי מהשדות כריש ותנין שמול חופי ישראל, עם החברות "רמת נגב אנרגיה" ו"אשדוד אנרגיה" מקבוצת אדלטק. על פי הסכמי האספקה שנחתמו עם "רמת נגב" ו-"אשדוד אנרגיה", החברות ירכשו מאנרג’יאן ישראל גז טבעי בהיקף כולל של כ-2.65 BCM למשך תקופה של 14 שנים לפחות.
החברה המשולבת החדשה יחד עם סנונדה, שתיקרא אדמה, מדווחת על עליה של 70% ברווח הנקי ברבעון השלישי של 2017. החברה פרסמה לראשונה תוצאות שיא מאוחדות, בהן דווח כי המכירות המשולבות ברבעון השלישי עלו ב-5.4% ל-844 מיליון דולר.
מבני תעשייה הודיעה כי תמכור את מניותיה בכלכלית ירושלים כ-3% - באמצעות מכרז לציבור. מניות המכר מוצעות לציבור בכמות שבין 3000 יחידות ל- 8900 יחידות, כאשר כל מניה תורכב מ-1000 מניות רגילות, ומחיר היחידה לא יפחת מ- 9200 ₪ ליחידה.
ביג הודיעה כי חברת הבת שלה, ביג יו.אס.איי אינק (חברת בת אמריקאית, בה מחזיקה החברה 80% בשרשור), החלה בהליך למכירת 6 נכסים בהם מחזיקה חברת הבת ב-100% מהזכויות. מדובר במרכזים בשטח כולל של כ -70 אלף מ"ר וערכם כ-181 מיליון דולר (חלק החברה 145 מיליון דולר).
תראפיקס ביו החלה במחקר חדש עם מכון וייצמן ואיכילוב לטיפול בחיידקים עמידים לאנטיביוטיקה. התרכובת, 150-THX, היא קומבינציה פרמצבטית המשלבת THC סינתטי ו-PEA יחד עם אנטיביוטיקות נבחרות. לחומרים אלה פוטנציאל לפעולה סינרגית.
סייפ-טי דיווחה כי קיבלה הזמנת המשך מבית חולים מרכזי ב-300 אלף ש”ח. זאת לאחר הזמנה ראשונית של מוצר ה-SDE, שבוצעה בחודש יוני 2017. ההיקף הכולל של ההזמנות שהתקבלו מהלקוח הינן בסך של יותר מ- 300 אלפי ש"ח. תמורת ההזמנות צפויה להתקבל במהלך חודש דצמבר 2017.
אירונאוטיקס הודיעה כי תחכיר מזל”ט לחברה אמריקאית ב-9 מיליון דולר. החברה חתמה על הסכם עם תאגיד אמריקאי על-פיו תשמש החברה כקבלן משנה במסגרת פרויקט עבור גורמי ממשל אמריקנים בו משמש התאגיד האמריקאי כקבלן.