בבנק פועלים ממשיכים להחזיק בדעה חיובית כלפי שוק המניות המקומי, אם כי הם מזכירים את הסכונים הקיימים בישראל ובעולם. בראיה הגלובלית, המשבר המתגבר באירלנד מחדד את הסיכון מפני משבר אירופי נוסף ואף האטה גלובלית מתחדשת. במישור המקומי, הצמיחה ברבעון השלישי אומנם היתה גבוהה בהשוואה לעולם המערבי, אולם ההאטה בצריכה הפרטית והצניחה ביצוא מהווים איתות שלילי לעתיד. מנגד, מדד מנהלי הרכש של בנק הפועלים מראה סימנים להתאוששות מחודשת ברבעון הרביעי ביצוא – כך שבסופו של דבר התמונה המאקרו כלכלית מעורבת ומעלה את אי הודאות בטווח הקצר.
בזירת המיקרו, דוחות החברות לרבעון השלישי הראו בחלקם הגדול שיפור בתוצאות ביחס לרבעון המקביל, כשרבות מהנהלות החברות הביעו ביטחון גם בנוגע לרבעון הרביעי ואף מעבר לכך – מה שלהערכתנו תומך בשוק המניות מעבר לרעשים המקומיים שעלולים להיווצר בשל הנעשה בזירה הגלובלית.
לסיכום האמור לעיל, הם רואים בחיוב את ההשקעה בשוק המניות המקומי, במיוחד על רקע האטרקטיביות הנמוכה שמציעות אלטרנטיבות ההשקעה בתחום הסולידי, נוכח תשואותיהן הנמוכות. הם מעדיפים השקעה במניות בודדות ולא באמצעות מדדים, כאשר בחלוקה ענפית, הם רואים עדיפות להשקעה בחברות המוטות למשק המקומי, בענפים כגון קמעונאות, מזון וכו’. בין המניות המומלצות על ידינו ניתן למנות את בזק, שופרסל, החברה לישראל, אידיבי אחזקות, נייר חדרה, גולף ועוד.
שוק האג"ח: לאור הציפיות האינפלציוניות הגבוהות הנגזרות משוק האג"ח הם ממליצים לשמור על רכיב שקלי גבוה בהשוואה לאפיק הצמוד לקצר מח"מים ולשמור על על מרכיב נזילות גבוה לניצול תשואות עתידיות.
מק"מ- המחלקה הכלכלית של הבנק מעריכה כי ריבית בנק ישראל צפויה לעלות באופן מתון והדרגתי במהלך השנה הקרובה עד לרמה של 3% בסוף 2011. התשואות הנמוכות באג"ח הממשלתיות מפחיתות במידה רבה את כדאיות ההשקעה בהן, ומצדיקות שימור רכיב נזילות גבוה באמצעות המק"מ.
גילונים- הגילונים אינם מומלצים להשקעה, בעקבות הערכות כי קצב העלאות הריבית צפוי להישאר מתון ולאור תוספות התשואה הזניחות באגרות אלו.
שחרים- ציפיות האינפלציה במח"מ הבינוני הנגזרות משוק האג"ח נעות סביב רמה גבוהה יחסית – 3.1%. לפיכך, אגרות החוב השקליות עדיפות על פני הצמודות בטווחים אלו.
צמודים קצרים – הם ממליצים על הקטנת משקלן של האגרות הממשלתיות הקצרות אשר נסחרות בתשואה נטו שלילית.
ללקוחות המחפשים הגנה מדדית הם ממליצים על חשיפה לאג"חים קונצרנים קצרים המדורגים גבוה בשילוב אגרות חוב בדרוגA+ במינון נמוך. עם זאת, כי מספר האג"ח הקונצרניות הסחירות בטווחים אלו, הנסחרות בתשואה נטו חיובית, הינו מצומצם.
צמודים בינוניים – ציפיות האינפלציה הנגזרות משוק האג"ח בטווחים הבינוניים נותרו גבוהות ומגלמות אינפלציה ממוצעת רב שנתית של 3.1%. הם מציינים כי מרבית האגרות הממשלתיות בטווחים אלו נסחרות אף הן בתשואה נטו שלילית. לפיכך, פועלים ממליצים לצמצם חשיפה לצמודים הממשלתיים בטווחים אלו.
צמודים ארוכים - הציפיות האינפלציוניות בטווחים הארוכים נותרו ברמה גבוהה של 2.95% בקירוב. אי לכך, בבנק סבורים כי משקל הצמודים הארוכים בתיק ההשקעות צריך להיות נמוך ומדגישים כי פוטנציאל הרווח הגלום באגרות אלו נמוך ביחס לסיכון המח"מ.
שוק המט"ח: הדולר התחזק השבוע השקל, במקביל למגמת המסחר מול רוב המטבעות העיקריים בשוק המט"ח הבינלאומי. מנגד, שער האירו צנח השבוע מול השקל לרמתו הנמוכה ביותר זה כחודשיים. נגיד בנק ישראל החליט השבוע להותיר את הריבית המקומית ללא שינוי, ברמה של 2%. בעקבות זאת נותר הפער שבין הריבית השקלית והריבית הדולרית על הטווח של 1.75% - 2%.
להערכתם, השקל צפוי להמשיך ולהיסחר בתקופה הקרובה בהשפעת ההתפתחויות במסחר בדולר ובשוקי המניות בעולם. כמו כן, יושפע השקל מגורמים מקומיים מנוגדים. מחד, הגורם העיקרי התומך בהיחלשות השקל הוא רכישות נוספות של דולרים על ידי בנק ישראל. מאידך, בין הגורמים התומכים בהתחזקות השקל ניתן למנות את הכלכלה היציבה בישראל והציפיות להעלאות ריבית נוספות ע"י בנק ישראל (אם כי בקצב מתון) ובעקבותיהן, הרחבת הפער בין הריבית השקלית לריבית הדולרית.
לאור האמור לעיל, בבנק ממליצים להחזיק מט"ח בשיעור של כ- 10%, תוך פיזור מטבעי הכולל דולר ארה"ב, אירו וליש"ט במטרה לצמצם את הסיכון.