התייחסות יובל בן זאב, מנהל מחלקת המחקר כלל פיננסים ברוקראז’ לתוצאות החברה לישראל: חברה לישראל פרסמה הבוקר את תוצאות רבעון 3/10. התוצאות הכספית היו טובות והדגש הוא בהמשך לרבעונים האחרונים - צים שהציגה זינוק (צפוי) ברווחיות בזכות שיפור משמעותי בסביבה העסקית לצד צעדי התייעלות שנוקטת החברה.


1. רווח נקי 107 מ’ $ לבעלי המניות בהשוואה להפסד של 11 מ’ $ ברבעון המקביל ורווח של 157 מ’ $ ברבעון השני של השנה:

 

שימו לב לכך שבזכות השיפור טאואר והמעבר שלה לרווח,כל החברות התפעוליות מציגות רווחיות.


סך תרומת הרווח של החברות המוחזקות עלה לשיא של 8 רבעונים (למעט רבעון 4/09 בו תוצאות צים כללו את השפעת הסדר החוב). בתחילת השבוע כיל אכזבה מעט בתוצאות הכספיות ותרומתה ברבעון הנוכחי נמוכה מזו של הרבעון 2/10. צים רשמה רווח יפה בזכות השיפור בסביבה העסקית וההתייעלות.


הוצאות מימון גבוהות בעקבות היחלשות שע"ח של הדולר בסוף הרבעון פגעו בשורה התחתונה של הדו"ח.


2. כצפוי, המשך שיפור בצים. בהמשך לרווח שרשמה צים ברבעון 2/10 ולהערכות המוקדמות שלנו מתחילת החודש, צים מציגה שיפור ניכר בתוצאות הכספיות, המגלמות את השיפור בסביבה העסקית אותו הדגשנו רבות בשבועות האחרונים:

 

3. שווי במודל NAV סחיר 5,040, דיסקאונט 22%. העלנו שוב את שווי צים במודל וקבענו אותו לפי מכפיל הון 0.9 על 520 מ’ $. להערכתנו, השיפור בצים עשוי להביא לירידה נוספת בדיסקאונט אל רמה שמתחת ל 20%.

 

בשורה התחתונה: דוח כספי טוב בדגש על השיפור בצים.

 

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש