חברת אסם צפויה לפרסם את דוחותיה לרבעון השלישי מחר (ה’). מגדל שוקי הון צופים דוחות טובים, החברה נוהגת להציג גידול ברווח התפעולי בהשוואה לרבעונים מקבילים ואנו מעריכים כי גם הפעם, למרות רבעון חריג לטובה אשתקד, לא תחרוג החברה ממנהגה ותציג עלייה סמלית ברווח.

 

מכירות

אנו צופים כי מכירות החברה יסתכמו בכ- 978 מיל’ ₪, זאת עם עלייה של כ- 11.4% בפעילות בישראל ועלייה של כ- 9.2% בפעילותה בחו"ל. בחלוקה למגזרים אנו מעריכים כי מגזר המזון בטמפ’ החדר, אליו משתייכת פעילות מטרנה, יציג גידול של כ- 17%, פעילות מטרנה אוחדה החל מהרבעון הראשון לשנת 2010. בפעילות המזון המצונן תציג החברה להערכתנו גידול של כ- 3.3%.

 

רווח

המצב הפעם די רגיש. כפי שציינו, החברה נוהגת להציג גידול ברווח התפעולי בהשוואה לרבעונים מקבילים. אנו מעריכים כי החברה תפעל להמשך מגמה זו למרות הרבעון החריג לטובה אשתקד. האם יש ביסוס כלכלי להערכות אלו ? אכן. איחוד מטרנה החל מהרבעון הראשון והפסקת העבודה עם מפיץ חיצוני, תחילת תהליכי התייעלות במפעלים בחו"ל והמשך עבודה עפ"י מדיניות נסטלה העולמית אשר ממשיכה להוכיח עצמה. על כן אנו מעריכים כי החברה תציג רווח גולמי של כ- 426 מיל’ ש"ח ורווח תפעולי של כ- 130 מיל’ ₪.

 

עסקת טבעול

אתמול הודיעה החברה על רכישת 42% הנותרים בחברת טבעול תמורת כ- 468 מיל’ ₪. אנו סבורים כי מחיר זה הנו מחיר סביר ובמודל הערכת השווי שלנו הערכנו את שווי האופציה בכ – 472 מיל’ ₪. החברה מאחדת בדוחותיה את מלא הרווח של טבעול ועל כן אנו לא נראה שינוי מהותי בדוחות החברה למעט הירידה בהוצאות המימון ע"ח האופציה. למרות זאת, היות ועיקר מנועי הצמיחה של החברה נמצאים בטבעול על החברות הבנות, אנו רואים איחוד זה כמהלך אסטרטגי מתבקש.

 

לסיכום: מעריכים כי החברה גם הפעם לא תפתיע, צמיחה במכירות ועלייה ברווח התפעולי. עדיין יש פוטנציאל נוסף בתהליכי התייעלות בחו"ל. מסקרים את החברה בהמלצת קניה ובמחיר יעד של 62 ₪.

 

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש