שיאים ועליות שערים סגרו את השבוע בניו יורק, למרות הטיל הנוסף שנורה מצפון קוריאה ולמרות הנזקים הרבים של סופת ההוריקן. עם זאת, המניות הישראליות הנסחרות בניו יורק חוזרת עם פער ממוצע שלילי של כ-0.75%. נתון שמאותת על פתיחת מסחר בטריטוריה שלילית. טבע שעוברת ככל הנראה מימוש, חוזרת עם פער שלילי גדול של 4.2% וגם מניית מיילן בפער שלילי דומה של 4.4%. השתיים הללו יכבידו על מדד ת"א 35. פרטנר ופריגו שחוזרת אף הן בפער שלילי של כ-2.5% כל אחת יתרמו לאווירה חיובית. מנגד ניתן לציין בחיוב את מניות גזית גלוב בפער חיובי של 1.4% ואת אלביט מערכות בפער חיובי של 0.75%.
מדדי המניות בארה"ב סגרו בעליות ביום שישי, כאשר מניות הטכנולוגיה, הפיננסיים, ומניות התקשורת מובילות את העליות. מדד הדאו ג ’ונס עלה 64.86 נקודות, או 0.3%, ל 22,268.34. מדד ה - S & P 500 עלה 4.61 נקודות לרמה של 2,500.23, עלייה של 0.2%. מדד הנאסד"ק עלה 19.38 נקודות, או 0.3%, ל -6448.47. מדד ה- S & P 500 וה- Dow סיימו בשיא, בעוד שהנאסד"ק לא הצליח לגבור על השיא שהשיג לאחרונה ב -13 בספטמבר. בסיכום שבועי, מדד הדאו עלה ב - 2.2%, מדד ה - S & P עלה ב - 1.6% והנאסד"ק עלה 1.4%.
המסחר בבורסה בתל-אביב בשבוע השני של ספטמבר התאפיין בעליות שערים במרבית מדדי המניות המובילים; כמן כן נמשכו גיוסים בשוק איגרות החוב -גויסו 2.1 מיליארד ₪. מדד ת”א 35 עלה השבוע ב-2% ות”א 90 עלה ב- 2.1%; מדד נפט גז ירד ב-3.4%.
ביום שישי פורסם מדד המחירים לצרכן שעלה ב-0.3% באוגוסט 2017, בהשוואה ליולי 2017, והגיע לרמה של 100.2 נקודות (הבסיס: ממוצע 100.0 = 2016 נקודות). המדד ללא דיור עלה אף הוא ב-0.3% והגיע לרמה של 99.5 נקודות, המדד ללא ירקות ופירות והמדד ללא אנרגיה עלו ב-0.2% כל אחד והגיעו לרמה של 100.2 ו-100.1 נקודות, בהתאמה. המומחים מעריכים כי עליה באינפלציה תהייה השפעה ישירה על התפתחות התשואות באג"ח הממשלתי בישראל.
ואכן, כלכלני בנק לאומי כותבים בסקירה השבועית שלהם כי המח"מ המומלץ בתיקים הוא בינוני-קצר. זאת, על רקע ההערכה שסביבת הריביות העולמית תוסיף לעלות בשנים הקרובות. בתוך כך, הם ממליצים על החזקת מח"מ מעט ארוך יותר באפיק הממשלתי השקלי המקומי ביחס לרכיב אג"ח חו"ל. זאת, לאור הערכה כי הריבית בישראל צפויה להישאר ללא שינוי לתקופה ממושכת, לעומת אפשרות למדיניות מוניטארית מרחיבה פחות בחלק מהכלכלות הגדולות בחודשים הקרובים.
כלכלני בנק אגוד ממליצים בסקירתם השבועית באשר לתיק המניות כי "החשיפה המנייתית המומלצת בתיק המייצג נמצאת על 18% ובתיק הספקולטיבי על 36%. בתמהיל המנייתי אנו ממליצים על חלוקה שווה בין ישראל לחו"ל. לדבריהם, לאחרונה חלה עלייה באי הוודאות המשתקפת בתנודתיות גבוהה יותר במסחר, זאת לאור אירועים גיאו-פוליטיים וביטחוניים ואי יכולתו של טראמפ לקדם את מדיניותו. על רקע העלייה באי הוודאות ניתן להיחשף לסקטורים הדפנסיביים יותר כגון הצריכה הבסיסית ומניות דיבידנד.
הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה פרסמה פרק מיוחד על מחירי הנדל"ן בישראל. על פי החומר שבידה, מהשוואת העסקאות שבוצעו בחודשים יוני 2017 – יולי 2017, לעומת העסקאות שבוצעו בחודשים מאי 2017 – יוני 2017, נמצא כי מחירי הדירות עלו ב-0.4%. עליה זו מבטאת את שינוי המחירים בניכוי שינויי האיכות בתמהיל ובסוג הדירות. הנתון אינו סופי מאחר שקיימות עסקאות נוספות שבוצעו בתקופה זו וטרם דווחו. מהשוואת העסקאות יוני 2017 – יולי 2017, לעומת יוני 2016 – יולי 2016, עלו המחירים ב-4.4%. מהשוואת העסקאות מאי 2017 – יוני 2017, לעומת מאי 2016 – יוני 2016, עלו המחירים ב-4.5%.