חברת פלוריסטם הישראלית, מובילה עולמית בפיתוח מוצרי ריפוי המופקים מתאי שלייה, הודיעה היום (ד’) על קבלת שני אישורי פטנט מטעם הרשות לרישום פטנטים בהונג קונג, הנוגעים לשתיים מהאינדיקציות המובילות של החברה- שיקום שרירים וטרשת עורקים חמורה בגפיים (CLI).
הפטנט הראשון מתייחס לשימוש בתאי גזע לטיפול בשרירים שנפצעו או ניזוקו ואילו השני עוסק בטיפול באמצעות התאים במצבי איסכמיה לצורך שיקום, טיפול וחידוש של הרקמות המחברות.
לפלוריסטם יותר מ-100 פטנטים מאושרים ברחבי העולם – 19 מהם הוענקו בסין ובהונג-קונג. כל הפטנטים מתייחסים לפיתוחים חדשניים של החברה ולשימוש בתאי שלייה (PLX) במגוון רחב של אינדיקציות.
כזכור, לאחרונה זכתה פלוריסטם במענק מטעם משרד הכלכלה הישראלי לשיווק מוצריה בסין ובהונג-קונג במסגרת תכנית "כסף חכם". המענק, לצד קבלת אישורי הפטנט האחרונים, משקפים את המטרה שהציבה לעצמה החברה להציע טיפול תאי חדשני ונגיש לשוק הבריאות האסייתי ההולך וגדל.
יקי ינאי, נשיא פלוריסטם ומנכ"ל משותף, אמר היום: "קבלת אישורי הפטנט מחזקת את מעמדנו באסיה, בה יש לנו אפשרות להשפיע באמצעות תאי ה-PLX שלנו על מיליוני מטופלים הסובלים ממגוון מצבים רפואיים ברחבי היבשת. קבלת האישורים מהווה הבעת אמון בטיפולים החדשניים שלנו ובקניין הרוחני החזק של החברה, שמתקדמת לקראת שלב המסחור והשיווק".