יום המסחר הראשון לשבוע זה ולחודש ספטמבר, המבשר גם את סוף עונת הדוחות לרבעון השני, מתנהל בשעות הצהריים בירידות שערים של למעלה מאחוז שהולכות ומתחזקות בצל ההכרזה מצפון קוריאה, לפיה המדינה המבודדת ערכה ניסוי בפצצת מימן. בשווקים בעולם נרשמה ביום ו’ מגמה חיובית.

 

מניות הארביטרז’ חזרו הבוקר בפער ממוצע חיובי של כרבע אחוז, בהובלת מניית אופקו שבלטה בפער חיובי של כ-3%. מנגד, טבע שבה שלילית בפער של 2.5%. בקרב מניות הביו בלטה כן פייט שחזרה בפער חיובי של 12% לאחר דוח רבעוני מעודד שפורסם ביום ו’, וממשיכה היום בירוק.

 

מחזור המסחר באחוזת בית עומד בשעה 13:10 על כ-330 מיליון שקל, כאשר מניות טבע ומזור מרכזות את המחזורים הגדולים בבורסה, ובעקבותיהן במחזורים ניכרים מניות טאואר , איידיאו על רקע מאבקי השליטה בחברה, סאמיט בהמשך לדוחות, ולאומי . ת"א-35 ות"א-125

 

מניות דמרי  וקמהדע מובילות היום את העליות בת"א-125, ואחריהן בירוק איידיאו שדיווחה על מזכר הבנות לרכישת תיק נכסים בגרמניה, קומפיוג’ן, בזן שנהנית מהעלייה במרווחי הזיקוק בעולם בעקבות הוריקן "הארווי" בטקסס, וביוטיים . מנגד, מניית מזור שזינקה בתוך יומיים ב-17% לאחר הדיווח על התקדמות בשותפות עם מדטרוניק, בולטת היום במימושים ומובילה את הירידות, ואחריה פמס , קנון , נובה , סרגון ובראק אן.וי שהודיעה על מימון מחדש ל-3 הלוואות בנקאיות.

 

מחוץ לת"א-125, מניית קולפלנט מזנקת בתגובה לדיווח של החברה על התקדמות לקראת השקעה בהיקף של כ-5 מיליון דולר ממשקיע אמריקני, וכך גם סלקט ביו בהמשך לפרסום הדוחות כאמור.

 

בפעם הראשונה מתחילת השנה, הקרנות המנייתיות סיימו חודש בפדיונות. לפי סיכום חודשי של מיטב דש, קרנות אלה רשמו באוגוסט פדיונות של כ-50 מיליון ש"ח. הקרנות המסורתיות (אקטיביות ופאסיביות) המשיכו לגייס, אך ירדו בקצב הגיוסים לכ-830 מיליון ש"ח.

 

כמו כן נמסר מבית ההשקעות כי קופות הגמל המנייתיות רשמו תשואה חיובית של כ-6.5% מתחילת השנה, אם כי בסיכום חודש אוגוסט הציגו תשואה שלילית של 1.6% להערכת מיטב דש. קופות הגמל הכלליות השיגו בחודש שחלף תשואה של כ-0.3% בממוצע, ומתחילת שנת 2017 רשמו תשואה של כ-4.5%.

 

כשברקע נמשכים מאבקי השליטה באיידיאו, הודיעה הבוקר החברה על חתימת מזכר הבנות לא מחייב לרכישת 1,300 יח”ד בברלין בתמורה לכ-205 מיליון אירו. המזכר נחתם בקשר עם רכישת החזקות של מלוא הזכויות בתאגידים המחזיקים בזכויות בפורטפוליו של מבני מגורים בברלין, גרמניה, הכולל בנוסף ליחידות הדיור גם 60 יחידות שטחים מסחריים.

 

חברת קולפלנט הודיעה כי היא נמצאת במגעים מתקדמים לחתימת הסכם השקעה מהותי בחברה. במסגרת ההסכם, משקיע אמריקני ישקיע 5 מיליון דולר בחברה. הסכם עקרונות לא מחייב נחתם בין הצדדים בחודש יולי האחרון. בעלי עניין גדולים בחברה הביעו כוונה לבצע השקעה עוקבת להשקעת המשקיע האמריקני בסכומים משמעותיים.

 

חברת ביו ויו מדווחת על הסכם להגשת הצעת רכש מיוחדת למניות החברה: החברה הציבורית הסינית Beijing Beilu Pharmaceutical ובעלי מניות בביו-ויו חתמו על מזכר הבנות במסגרתו תגיש החברה הסינית הצעה לרכישה של לפחות 33.33% מהונה של ביו ויו במחיר של 5.65 שקל למניה, לכלל בעלי המניות בחברה. המחיר משקף פרמיה של כ-30% על המחיר הממוצע של מניית ביו ויו בששת החודשים האחרונים.

 

אנלייט קיבלה אישור לחישמול פרויקט הרוח לוקובאץ’ בקרואטיה. על פי כושר הייצור של המתקן ומדידות הרוח שנעשו באתר, החברה מעריכה כי הפרויקט יניב הכנסות בהיקף של כ- 13 מיליון אירו לשנה ממכירת החשמל בתקופת האסדרה של 14 שנה.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש