נובולוג, העוסקת במתן שירותים לוגיסטיים ואחרים בתחום הרפואי, פירסמה את דוחותיה לרבעון השני של שנת 2017.
המחזור המנוהל ברבעון הסתכם בכ-1,080 מיליון ש"ח, עלייה של כ- 9% לעומת מחזור מנוהל של כ- 990 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד. המחזור המנוהל כולל את פעילות הפצת התרופות ללקוחות המוסדיים והפרטיים וכן את פעילות החברות הבנות.
ההכנסות הסתכמו ברבעון בכ- 199.1 מיליון ש"ח, עלייה של כ- 5% לעומת הכנסות של כ- 189.5 מיליון ש"ח ברבעון המקביל. הגידול בהכנסות נובע בעיקר מגידול במכירות לשוק הפרטי וכן, מתוצאותיה הכספיות של מדיפלסט אשר אוחדה החל מאפריל 2016.
הכנסות מגזר הפצת התרופות הסתכמו ברבעון בכ- 180.4 מיליון ש"ח, עלייה של כ-4% לעומת כ- 174.1 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד.
הכנסות מגזר השירותים הלוגיסטיים לניסויים קליניים הסתכמו ברבעון השני בכ-12.9 מיליון ש"ח, עלייה של כ- 26% לעומת כ- 10.2 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד.
הכנסות מגזר האחרים ברבעון השני הסתכמו ב-5.9 מיליון ש"ח , עלייה של כ- 12% לעומת כ- 5.2 ש"ח ברבעון המקביל אשתקד. העלייה בהכנסות מגזר האחרים נובעת בעיקר מרכישת מדיפלסט בשנת 2016.
אירועים מהותיים בתקופת הדיווח ולאחריה.
הרווח הגולמי הסתכם ברבעון השני בכ- 15.9 מיליון ש"ח לעומת כ- 19.9 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד. הירידה ברווח הגולמי נובעת בעיקר מהשקעה בעלויות אחסון נוספות אשר נועדו לשרת את הגידול במחזור הכולל. שטח האחסון הנוסף שהחברה שכרה אשר עד לכניסה לאתר החדש מהווה הוצאה נוספת על הוצאות אחסנה אצל קבלן משנה . בנוסף, נרשם גידול בהוצאות כוח האדם הנועד לקיים את ההקפדה על האיכות ודרישות לקוחות וכן הגדלת כוח האדם על מנת לפתור "צווארי בקבוק" אשר נוצרו כתוצאה ממצוקה של מקום.
הרווח התפעולי הסתכם ברבעון בכ- 7.9 מיליון ש"ח לעומת כ- 11.9 מיליון ש"ח ברבעון המקביל. השקעת משאבי החברה למען הרחבת יכולותיה התפעוליות, עיבוי מצבת כוח האדם לתמיכה בהגדלת סל השירותים שהחברה מציעה ללקוחותיה וכן גידול בכוח האדם להגדלת האיכות, השפיעו על הרווח התפעולי בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד.
הרווח הנקי הסתכם ברבעון בכ- 5.7 מיליון ש"ח לעומת כ- 9.3 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד.