פנטזי נטוורק מסכמת את ששת החודשים הראשונים של 2017 במהלכם בוצע מיקוד עיסקי שהתווסף כנדבך נוסף לפעילות הקיימת וכן שינויים ארגוניים הכוללים את מינויו של אבי אנגל למנכ"ל (בנוסף לתפקידו כיו"ר), החלפת השדרה הניהולית (סמנכ"ל טכנולוגיה ופיתוח, סמנכ"ל פיתוח עסקי, סמנכ"ל מוצר), גיוס הון של כ-8 מיליון שקל והיערכות לפעילות שיווקית ומסחרית בעיקר עם השותף האסטרטגי במקסיקו – אצטקה.
מזה שלושה חודשים החברה ממקדת את מירב מאמציה במימוש הפוטנציאל המסחרי הגלום במשחקים שפיתחה גם כמשחקים חברתיים (Social Games). לשם כך החברה מרכזת מאמץ בשיתוף פעולה אסטרטגי עם לקוח הדגל שלה - קבוצת אצטקה המקסיקנית.
החברה הגיעה לסיכום עקרוני עם אצטקה, לפיו במקביל להמשך הפעלת המשחקים "על כסף אמיתי" יתווסף מוצר ה-Free2Play החדש (המצוי בשלבי פיתוח סופיים) ותתבצע אינטגרציה לשידורי הטלוויזיה של אצטקה עד סוף שנת 2017. החברה נמצאת במשא ומתן עם אצטקה לשינוי ההסכם הקיים על מנת לכלול בו את מוצר ה-Free2Play וחלוקה עם החברה של ההכנסות הצפויות לאצטקה מחסויות ופרסום.
תוספת זו להסכם עם אצטקה תהווה אינדיקציה משמעותית לישימות מודל ייחודי זה עבור החברה וליצירת שיתופי פעולה דומים עם חברות מדיה נוספות ברחבי העולם תוך מיצוב משחקי הפנטזי כאמצעי למשיכת צופים לשידורי הספורט והידוק הקשר איתם. כלכלת ה- Free2Play תופעל במקביל למשחקי ההימורים באצטקה ותהפוך תוספת משמעותית להכנסות ככל שהמשחק ימשוך יותר משתתפים בעזרת השילוב בטלוויזיה.
במסגרת המיקוד החדש ובתיאום עם אצטקה, החברה מרחיבה את המוצר שפיתחה כך שמשחקי הפנטזי ישוחקו In-Play, תוך כדי ובמהלך הצפייה במשחק הכדורגל בשידור חי בטלוויזיה ויעניקו חוויה אינטראקטיבית (ולא פסיבית כפי שקיים במשחקי הפנטזי היומיים הקלאסיים) תוך שילובם בשידורי הספורט עצמם. למשל, דירוג המשתתפים המובילים במשחק הפנטזי (Leaderboard) יוצג בזמן אמיתי גם ע"ג מסך הטלוויזיה ומשתתפים זוכים יוזמנו לשחק במשחקי הפנטזי הבאים באולפן השידורים החיים, ובכך יעוררו עניין ציבורי. שילוב זה צפוי לאפשר לאצטקה, ולחברות טלוויזיה נוספות אותן החברה מקווה לגייס כלקוחות, למכור חסויות וכן למכור פרסום סביב משחק הפנטזי.
כזכור, החברה הקימה ומפעילה עבור אצטקה החל מאוקטובר 2016 את אתר AztecaPlay.com ובו משחקי פנטזי יומיים "על כסף אמיתי". עפ"י החוזה האמור נקבע מנגנון של חלוקה בהכנסות (Revenue Share) בין החברה לבין אצטקה מהכנסות שתושגנה מהאתר. העובדה שאצטקה היא, בין היתר, בעליה של רשת טלוויזיה מרכזית במקסיקו ששידוריה כוללים משחקי ספורט רבים (למשל - כדורגל מקסיקני) לא נוצלה ולא מונפה עד לאחרונה.