איתי בן זאב, מנכ"ל הבורסה לני"ע<br>קרדיט: קובי קנטור
איתי בן זאב, מנכ"ל הבורסה לני"ע קרדיט: קובי קנטור

לאחר שיסיים את הפיכת הבורסה לניירות ערך בתל אביב לתאגיד עם כוונת רווח, בכוונת המנכ"ל להנפיק אותה לציבור (IPO), במטרה להגביר את פרופיל הבורסה בארץ ובחו"ל.

 

"המטרה שלנו היא לבצע הנפקה בבורסה בתל אביב ב -2019", אמר איתי בן זאב, שהפך למנכ"ל הבורסה בינואר. "לאחר שנשיג זאת, נחזיר את תפקידה המשמעותי והמוביל של הבורסה בשוקי ההון בישראל ונהפוך לבחירה הראשונה לחברות, למשקיעים ולציבור הרחב".

 

בן זאב גם שם עין על חברות משכנעות בנאסד"ק, כמו Wix.com Ltd ו- CyberArk Software Ltd., לרישום למסחר בתל אביב, ומקדם את ההפרטה של ​​חברות בבעלות ממשלתית כמו רפאל מערכות הגנה מתקדמות בע"מ ורכבת ישראל בע"מ על ידי הצטרפותן למסחר בבורסה.


בית המשפט עדיין צריך לאשר את החלטת הבורסה, שהתקבלה באסיפה הכללית מה-10 באוגוסט, להמשיך בתוכנית דמוטואליזציה, שתהפוך את תל אביב לאחת מהבורסות האחרונות בעולם המפותח ליישות פרטית. ההחלטה עולה בקנה אחד עם החזון של בן זאב לחידוש השוק, הגברת הנזילות והרחבת השירותים.

 

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש