יום המסחר השלישי לשבוע זה בבורסה בתל אביב צפוי להיפתח על רקע הנעילה המעורבת בנטייה לעליות אמש בניו יורק והנטייה החיובית שנרשמת גם הבוקר בבורסות המזרח הרחוק. בתוך כך, החוזים העתידיים מאותתים על פתיחה ירוקה בוול סטריט. אצלנו נמשכת עונת הדוחות, בין היתר עם התוצאות של גזית גלוב ויוניטרוניקס.

 

המניות הדואליות חוזרות לאחוזת בית בפער ארביטראז’ משוקלל חיובי קל על המעו"ף, כאשר מניית טבע שנפלה אתמול 1.5% בוול סטריט חוזרת עם פער חיובי של 0.2%, פריגו חוזרת בפער חיובי של 0.6% ואופקו בפלוס 1.1%. מנגד, מיילן שבה עם פער שלילי של 0.35% ומזור במינוס 3.2%.

 

מניית טאואר, שחוזרת לת"א עם פער שלילי של 0.75% לאחר זינוק של 5.6% בוול סטריט בעקבות הדיווח על חוזה להקמת מפעל בסין, תמשיך לרכז עניין רב. מניות שגריר והמלט ימשיכו לבלוט בעקבות דוחות שיא. הראשונה זינקה אתמול ב-6.3% במחזור גדול לשיא של כל הזמנים.

 

המסחר בוול סטריט ננעל אמש כאמור במגמה מעורבת, עם מיעוט של נתונים מאקרו-כלכליים שיראו את הדרך למשקיעים. מאידך, המתח הצבאי המחודש עם צפון-קוריאה והאנדרלמוסיה הנמשכת בבית הלבן, ציננו את המשקיעים. בסיום, מדד ה-S&P עלה ב-0.12%, מדד הנאסדק ירד ב-0.05% והדאו עלה זחל מעלה ב-0.13%.

 

חוזים עתידיים על נפט סגרו בירידה חדה על רקע צפי להמשך עליות בתפוקת הנפט בארה"ב, וללא דיווחים משמעותיים מפגישת מדינות אופ"ק. הנפט ירד ב-1.14 דולר, או 2.4%, ונסגר במחיר של 47.37 דולר לחבית בניו יורק. ביום שישי עלו המחירים ב-3%.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש