קרדיט: גיא אסיאג
קרדיט: גיא אסיאג

קבוצת ישרס מדווחת על תוצאותיה הכספיות למחצית הראשונה ולרבעון השני של שנת 2017. תחום הנדל"ן המניב של הקבוצה רשם NOI (הכנסות נטו משכר דירה) של כ-75.8 מיליון שקל ברבעון השני, גידול של כ-11% לעומת כ-68.4 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. ה-NOI במחצית הראשונה של 2017 עלה בכ-10% והסתכם בכ-149.7 מיליון שקל, לעומת 135.9 מיליון שקל במחצית הראשונה של 2016.

 

הגידול ב-NOI נובע בעיקר מאכלוס הנכס בחולון שהושכר לאלביט מערכות בחודש אוגוסט 2016 ושצפוי להניב תוספת שנתית של כ-15 מיליון שקל ל-NOI, וכן מגידול בהכנסות בנכסים בנתניה ובפתח-תקווה.

 

ה- NOI מנכסים זהים הסתכם בכ-72.2 מיליון שקל ברבעון השני, עלייה של כ-6% בהשוואה ל-NOI מנכסים זהים של כ-68.4 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. ה-NOI מנכסים זהים במחצית הראשונה של 2017 הסתכם בכ-142.5 מיליון שקל, עלייה של כ-5% לעומת 135.9 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.

 

ה-FFO הריאלי שרשמה החברה ברבעון השני הסתכם בכ-27.2 מיליון שקל, עלייה של כ-80% לעומת כ-15.1 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. העלייה ב-FFO הריאלי נובעת בעיקר מהגידול ב-NOI מהנכס בחולון כאמור לעיל. ה-FFO הריאלי במחצית הראשונה של 2017 הסתכם בכ-71.9 מיליון שקל לעומת 89.9 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. הירידה ב-FFO הריאלי במחצית נובעת מהכנסות חד פעמיות של כ-34 מיליון שקל שנרשמו ברבעון הראשון אשתקד,

 

ההכנסות מתחום הנדל"ן למגורים ולמכירה ברבעון השני עמדו על כ-11.5 מיליון שקל לעומת כ-9.7 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. במחצית הראשונה של 2017 עמדו ההכנסות מתחום הנדל"ן למגורים ולמכירה על 41.1 מיליון שקל לעומת 50.9 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.

 

הרווח הנקי הסתכם ברבעון השני בכ-36.5 מיליון שקל לעומת כ-32.3 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד הרווח הנקי במחצית הראשונה של 2017 הסתכם בכ- 64.8 מיליון שקל לעומת 127.4 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.

 

ההון העצמי של ישרס (ללא זכויות מיעוט) הסתכם, נכון ל-30 ביוני 2017, בכ-2.1 מיליארד שקל (כ-37.8% מסך המאזן), גידול של כ-16% לעומת כ-1.8 מיליארד שקל (כ-33%) בתקופה המקבילה אשתקד.

 

במועד אישור הדו"חות הכספיים, אישר דירקטוריון ישרס חלוקת דיבידנד של כ-10.5 מיליון שקל (2 שקלים למניה) בגין רווחי הרבעון השני.

 

שלמה איזנברג, מנהל עסקים ראשי: "ברבעון השני נמשכה מגמת הצמיחה בתחום הנדל"ן המניב וכן רשמנו שיפור ביחסים הפיננסיים. האופציה למכירת הקרקע בחיפה וכן מו"מ ביחס למכירת קרקעות נוספות למגורים, הם על-פי מדיניות מוצהרת של הקבוצה, לצמצום הפעילות בתחום המגורים".

 

עוד עולה מדו"חות החברה כי בסוף יוני חתמה ישרס על הסכם אופציה למכירת מלוא זכויותיה בנכס מקרקעין ברחוב הגליל בחיפה תמורת 52 מיליון שקל. הרוכש שילם מקדמה של 2 מיליון שקל במועד חתימת ההסכם. האופציה ניתנת למימוש עד 15 בנובמבר. החברה מעריכה כי מכירת הנכס, אם תתממש, צפויה להניב לה רווח לפני מס של כ-24 מיליון שקל.

 

בנוסף, בתחילת אפריל חתמה רסקו, חברה-בת של ישרס, על הסכם אופציה למכירת מגרש בן 16 דונם בשווי כ-60.7 מיליון שקל, המיועד להקמת מתחם תעשייה קלה ולוגיסטיקה בשטח 36 אלף מ"ר באזור התעשייה בחולון. מכירת הנכס עשויה להניב לחברה רווח לפני מס של כ-18 מיליון שקל.

 

כמו-כן, ישרס מנהלת משאים ומתנים מתקדמים למימוש זכויות החברה במגרש החולה ברמת-גן, ובמתחם משרד החוץ בירושלים.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש