יום המסחר השני לשבוע זה בבורסה בתל אביב צפוי להיפתח הבוקר בהמתנה לקריאת כיוון משוקי העולם שחוזרים היום לפעילות לאחר סוף השבוע. במזרח הרחוק נרשמת הבוקר נטייה לעליות שערים, כאשר הניקיי היפני מאבד כאחוז מערכו ואילו המדד בהונג קונג נסחר בעלייה של כאחוז. החוזים העתידיים מאותתים על פתיחה חיובית בניו יורק, כשברקע נמשכת המתיחות בין ארה"ב לצפון קוריאה.
בינתיים אצלנו, במסגרת עונת הדוחות לרבעון השני יפרסמו מחר רוב הבנקים הגדולים - לאומי, פועלים ודיסקונט - תוצאות רבעוניות. אתמול רשם מדד הבנקים בת"א עלייה של 1.3%. נזכיר כי עקב עיצומי העובדים, בנק מזרחי טפחות דחה את פרסום הדוחות לסוף החודש.
המסחר המקומי הסתיים אתמול בעליות שערים קלות במדדים המובילים, בהמשך לסגירה הירוקה בוול סטריט ביום ו’ ולמרות חזרתן של מניות הארביטרז’ עם פער ממוצע שלילי של כחצי אחוז. מחזור המסחר המקומי הושפע ממחזור חריג במניית טבע אך היה היום דליל למדי כמדי יום ראשון, והסתכם בכ-700 מיליון שקל. כמו כן בלטו במחזורים ניכרים מניות פריגו , הבנקים לאומי ופועלים שבלטו בעליות שערים, בזק ונייס . בסיום, מדד ת"א-35 עלה ב-0.18% ות"א-125 עלה ב-0.14%.