יום המסחר האחרון לשבוע בבורסה בתל אביב מתנהל בשעות הצהריים בירידות שערים עם מחזור מסחר גדול מהרגיל. על המסחר מכבידה המתיחות הגואה בין ארה"ב לצפון קוריאה, לצד הירידות במניות הפארמה מיילן וטבע. מנגד, פריגו קופצת בעקבות פרסום הדוחות הרבעוניים ומספקת רוח גבית למעו"ף. בהמשך לנעילה שלילית אמש בניו יורק והבוקר במזרח הרחוק, גם בורסות אירופה והחוזים העתידיים בוול סטריט נסחרים בשעה זו בירידות שערים.
מניית טבע המשיכה אמש לאבד גובה וננעלה בשפל שלא נראה מאז סוף 2002. המניה חזרה לת"א בפער שלילי של כ-4% ומושכת כאמור את המדדים כלפי מטה ביחד עם מיילן ששבה בארביטראז’ שלילי של כ-1.6% בעקבות פרסום דוחות חלשים וחיתוך התחזיות ל-2017. מנגד, פריגו ואופקו חזרו עם פערים חיוביים של 2.6% ו-1.6%, בהתאמה. מחוץ למעו"ף, נציין את מניית נובה שחזרה בפער חיובי של כ-4%.
גם היום נרשם כאמור מחזור מסחר גדול מהרגיל בבורסה המקומית, אשר עומד בשעה 12:50 על כ-1.1 מיליארד שקל. את המחזורים מובילות מניות לאומי, פריגו וטבע . כמו כן בולטות במחזורים ניכרים מניות בזק , בנק הפועלים וכיל . ת"א-35 ות"א-125
פריגו טסה היום והובילה את העליות בקרב מניות ת"א-125 בעקבות הדוחות הרבעוניים שפרסמה, ואחריה סרגון , נובה בתמיכת הארביטראז’ החיובי כאמור, המלט שהודיעה על הקמת מפעל חדש בסין, מגה אור וארקו החזקות . מנגד, מטריקס עומדת בראש טבלת היורדות על רקע הדוחות, ואחריה סלקום ודסק"ש שממשיכות לאבד גובה, חברה לישראל , דלק קידוחים וארפורט סיטי .
ההפסד הנקי של פריגו התכווץ ב-87% ל-70 מיליון דולר ברבעון השני בהשוואה להפסד של 534 מיליון ברבעון המקביל אשתקד. הרווח הנקי המתואם של החברה ירד ב-5% והסתכם ב-175 מיליון דולר. המכירות הרבעוניות נחלשו ב-8% והסתכמו ב-1.2 מיליארד דולר. החברה העלתה את תחזית הרווח המתואם ל-2017 ל-4.45-4.7 דולר למניה.
הרווח הרבעוני המיוחס לבעלי המניות של שטראוס צמח ב-4% ל-73 מיליון ש”ח. המכירות ברבעון השני הושפעו מהפרשי תרגום שליליים של שערי מטבע והסתכמו ב-1.28 מיליארד שקל, עלייה של כ-1% ושל כ-6% בניטרול השפעת שערי החליפין. החברה תחלק דיבידנד של 160 מיליון ש"ח.
מטריקס מציגה צמיחה בכל הפרמטרים ברבעון השני ובמחצית 2017 בהשוואה לתקופות המקבילות אשתקד. הרווח הנקי הרבעוני של החברה צמח בכ-3.2% לכ-24.3 מיליון ש"ח, וההכנסות צמחו בכ-14.1% והגיעו לכ-668.5 מיליון. בהתאם למדיניות חלוקת הדיבידנד, החברה תחלק דיבידנד נוסף של 17.2 מיליון ש"ח.
המלט תקים מפעל חדש בסין בהשקעה של כ-15 מיליון דולר. הקמת המפעל החדש, שיחליף את המפעל הנוכחי וימוקם בסמוך אליו, צפויה להסתיים עד סוף הרבעון הראשון של 2019; בתמורה לפינוי הקרקע תקבל החברה פיצוי של כ-9 מיליון דולר.