כלכלני בנק אגוד, בראשות ראש תחום מחקר והאנליסטית הראשית אורלי אברהם, מתייחסים בסקירתם השבועית לשוק המט"ח. "מאז הסקירה הקודמת, השקל נחלש מול הדולר בכ-0.8% (השער של צמד המטבעות עומד כעת סביב 3.587 שקל לדולר).לדברי כלכלני אגוד, "היחלשות השקל היא לאור ירידת תשואות חדה יותר בישראל, כשתשואת אג"ח ממשלתי שקלי 10 שנים ירדה מכ-1.92% לכ-1.8% ותשואת אג"ח 10 שנים ארה"ב ירדה מ-2.31% לכ- 2.27% כשהפער השלילי בין תשואת אג"ח 10 שנים ארה"ב לתשואת אג"ח 10 שנים ישראל גדל למינוס 0.46%, כשעלייה בפערי הריביות מעלה את אטרקטיביות הדולר".
באגוד אומרים כי "בעוד המשקיעים מעריכים כי העלאת ריבית בישראל לא תתרחש לפני שנת 2019, המשקיעים בארה"ב מתלבטים בין ההשפעה השלילית על התשואות לאור נתוני מאקרו חלשים השבוע ולאור אי יכולת הממשל בארה"ב להעביר רפורמות כלכליות לבין כוונת הבנק המרכזי לצמצם את המאזן הענק שלו בהיקף של כ- 4.5 טריליון דולר".
באגוד מעריכים כי "המשקיעים ממתינים גם לנתוני התעסוקה בארה"ב שצפויים להתפרסם היום,כאשר הסקר המקדים לדוח התעסוקה (ADP) לחודש יולי התפרסם שלשום והצביע על תוספת של 178 אלף משרות אל מול צפי לתוספת של 190 אלף משרות". באגוד מעריכים עוד כי "נתוני התעסוקה היום צפויים להשפיע על צפי השוק להעלאת ריבית".
עוד מוסיפים באגוד כי "השפעה נוספת על שער הדולר באה מכיוון המאזן המסחרי של ישראל מול ארה"ב (הפער בין היקף הייבוא לישראל מארה"ב לבין היקף הייצוא מישראל לארה"ב). נראה כי ככל שהפער גדל כך שער הדולר עשוי להתחזק ולהיפך".
באגוד מעריכים עוד כי "הדולר צפוי להתחזק מול המטבעות העיקריים בעולם בטווח הבינוני- הארוך. זאת בשל פערי הריביות בין ארה"ב לעולם, צפי להמשך העלאות ריבית בארה"ב בקצב מתון ומדוד, וחוזקה היחסי של הכלכלה האמריקאית מול רוב המדינות בעולם. נקודת תמיכה קרובה לדולר עומדת על 3.5 שקלים לדולר ורחוקה על 3 שקלים לדולר, ונקודת ההתנגדות הקרובה לדולר עומדת על 3.65 שקלים לדולר והרחוקה על 3.9 שקלים לדולר".
ביחס לשער הדולר-אירו מציינים באגוד כי "הדולר נחלש בכ-1.3% מול האירו מאז הסקירה הקודמת והשער כעת עומד על 1.184 דולר - אירו (כאשר בשבוע שעבר סגרסביב 1.1677 דולר לאירו)". באגוד מציינים כי "תשואת אג"ח 10 שנים בגרמניה ירדה השבוע בכ-5 נקודות בסיס במקביל, תשואת אג"ח 10 שנים ארה"ב ירדה גם היא בכ-5 נקודות בסיס לכן, על פניו, היינו מצפים שהדולר לא ייחלש מול האירו, אך על פי הערכות בשוק החשש מפני שיתוק פוליטי של הממשל בארה"ב, שמתקשה לבטל את "אובמה קייר" וליישם כל רפורמה שהובטחה על ידי טראמפ וגם שיפור בנתונים הכלכליים בגוש האירו לעומת החלשות מסוימת בארה"ב מובילים להסטת כספים רבים לגוש האירו, דבר שמוביל להתחזקות האירו".
באגוד מוסיפים כי "השפעה נוספת על שער הדולר/יורו באה מכיוון המאזן המסחרי של אירופה מול ארה"ב (הפער בין היקף הייבוא לאירופה מארה"ב לבין היקף הייצוא מאירופה לארה"ב). ככל שהפער קטן כך הדולר צפוי להתחזק אל מול האירו ולהיפך. מתחילת שנת 2017 אין קורלציה ביניהם, מה שמקשה על הכלכלנים לחזות את השער בשנה הקרובה".
באגוד מעריכים עוד כי "בהסתכלות יותר רחוקה, הדולר צפוי להתחזק מול האירו בשלוש השנים הקרובות בשל פערי הריביות שצפויות להתרחב וצמצום המאזנים של הפד (דבר שיוביל לעליית תשואות).נציין כי השוק צופה העלאה ראשונה בגוש האירו רק במהלך חודש אוקטובר 2018 (לריבית של 0.1%) אל מול צפי לעוד העלאה אחת בארה"ב בחודש מרץ 2018 (לטווח של 1.25%-1.5%). נקודת תמיכה קרובה לדולר עומדת על 1.08 דולר לאירו ורחוקה על 1.04 דולר לאירו, ונקודת התנגדות לדולר עומדת על 1.2 דולר לאירו".
באגוד מתייחסים לשוק המניות ואומרים כי "בסיכום שבועי נרשמה מגמה מעורבת עם נטייה לירידות שערים במדדי המניות העיקריים בעולם: מגמה מעורבת בארה"ב (בלט לחיוב מדד הדאו-ג’ונס שסגר שלשום מעל הרף הפסיכולוגי של 22,000 נקודות ובלט לשלילה מדד הנאסד"ק) מול ירידות שערים של כ- 1% בישראל. כאשר המדדים ביפן ובאירופה רשמו ירידות שערים קלות. במגזר הסחורות מחירי הנפט והזהב עלו השבוע בכ- 1.4% וכ- 0.3% בהתאמה".
באשר לתיק המניות ממליצים באגוד על "החשיפה המנייתית המומלצת בתיק המייצג נמצאת על 18% ובתיק הספקולטיבי על 36%. בתמהיל המנייתי אנו ממליצים על חלוקה שווה בין ישראל לחו"ל. בהתייחס לחשיפה בארה"ב, אנו ממליצים לתת דגש על הסקטורים העשויים להמשיך וליהנות מחוזקה היחסי של הכלכלה האמריקאית: סקטור התעשייה, הפיננסים, הבריאות, הצריכה המחזורית והטכנולוגיה. החלוקה הגיאוגרפית המומלצת בחו"ל היא: ארה"ב- 55%, אירופה- 25% יפן-9%, אסיה ללא יפן-11%".
כלכלני אגוד מציינים כי "בשל עליית הפער בין הצפי שלנו שנה קדימה (0.7%) לבין פורוורד מדד שנה קדימה (0.2%) אנו מגדילים השבוע בתיק המייצג ובתיק הספקולטיבי את החלק הצמוד מ- 50% ל- 60% על חשבון החלק השקלי באפיק הממשלתי".