יום המסחר הראשון לשבוע זה בבורסה בתל אביב מתנהל בשעות הצהריים בירידות שערים קלות במדדים המובילים, בהשפעת פער ארביטרז’ שלילי עמו חזרו המניות הדואליות מסוף השבוע בניו יורק. מניות קבוצת בזק בולטות היום בעליות בעקבות הצעת הסדר חוב של בעל השליטה אלוביץ’, במסגרתה יוותר על השליטה בקבוצה. נזכיר שביום שלישי לא יתקיים מסחר בת"א לרגל ט’ באב.

 

הבורסה בניו יורק סגרה במגמה מעורבת ביום ו’ כאשר מניות הטכנולוגיה מובילות את הירידות ב- S&P500 ונאסד"ק, והמניות הכבדות – כגון בואינג ווריזון מובילות את העליות של מדד הדאו ג’ונס בעקבות דוחות חיוביים. אירופה סגרה גם היא בירידות ביום ו’.

 

מניות הפארמה אופקו וטבע חזרו בפער שלילי של 2.2% ו-1.3% בהתאמה. גם מניית טאואר שבה בפער שלילי של יותר 3% והיא מכבידה על מדד ת"א 35. מנגד, כיל  ופריגו שבו חיוביות בפער של יותר מאחוז. כמו כן מניות הביוטק פרוטליקס, ופלוריסטם שבו בפערים שליליים של 3% ו-4%.

 

מחזור המסחר המקומי גבוה יחסית לימי ראשון ועומד בשעה 13:15 על כ-430 מיליון שקל. בזק מרכזת את המחזור הגדול ביותר בבורסה בעליות, בפער ניכר ממניות אלביט מערכות , נייר חדרה , טאואר , טבע  ולאומי . ת"א-35 ות"א-125

 

 אינטרנט זהב מובילה היום את העליות בקרב מניות ת"א-125. כמו כן בירוק קומפיוג’ן ולייבפרסון שממשיכות לצבור תאוצה, בי-קום, בזק ופריגו . מנגד, קמהדע צוללת ועומדת בראש טבלת היורדות בעקבות יציאה לגיוס, ואחריה נובה , ביוטיים , טאואר , אופקו וארקו החזקות .

 

למרות הירידות בבורסה: הקרנות המנייתיות גייסו השבוע 190 מיליון ש”ח. לפי נתוני מיטב דש, הקרנות המסורתיות גייסו השבוע כ-420 מיליון ש"ח, ו-1.68 מיליארד ש"ח מאז תחילת החודש. מנגד, הפדיונות בקרנות אג"ח חברות עלו השבוע ל-125 מיליון ש"ח.

 

 בלאומי שוקי הון ממליצים להגדיל חשיפה לאג”ח הבנקים על רקע מיעוט ההנפקות בסקטור. באפיק הממשלתי, דודי רזניק ממשיך להמליץ על מח"מ של 6 שנים תוך החזקה סינתטית של המח"מ, ועל אחזקה עודפת בשקלים הלא צמודים.

 

שאול אלוביץ’ מוכן לוותר על השליטה בבזק לטובת פירעון חובותיו האישיים לבנקים. היום צפויה להתקיים ישיבה של הבנקים הנושים של קבוצת יורוקום: בנק דיסקונט, הפועלים והבינלאומי, בבית יורוקום. במסגרת הישיבה צפויים נציגי החברה להציג מתווה להסדר חוב לפירעון החוב בקבוצת יורוקום תקשורת, העומד על קרוב למיליארד שקל. כך מדווח גלובס.

 

נציגי יורוקום צפויים להציג מתווה למימוש הנכסים השונים בקבוצה, ובראשם המניות בחברת אינטרנט זהב, בעלת השליטה בבזק. לפי המסתמן, אלוביץ’ צפוי להציג מתווה להכנסת שותף לשליטה בבזק. כמו כן, המתווה צפוי לכלול גם עיבוי ביטחונות לבנקים, אם כי אלוביץ’ אינו צפוי כנראה להעניק ערבות אישית לחוב.

 

מאז תחילת שנת 2017, כיל חתמה על חוזים לאספקת 925 אלף טון אשלג לסין. כך הודיעה החברה הבוקר. מחירי החוזים משקפים מחירי חוזים אחרים שנחתמו לאחרונה עם יבואנים בסין. החוזים הינם חלק מהסכמי מסגרת בני שלוש שנים בין החברה ללקוחותיה במדינה.

 

קמהדע הודיעה בסוף השבוע כי היא יוצאת להנפקה לגיוס של 15 מיליון דולר במחיר של 4.5 דולר למניה. בעקבות הדיווח, המניה צנחה בניו יורק וממשיכה במומנטום השלילי גם היום כאמור. כמו כן החברה פרסמה תוצאות ראשוניות לא מבוקרות מהרבעון השני של שנת 2017, לפיהן תרשום את ההכנסות הרבעוניות הגבוהות ביותר בהיסטוריה: סך ההכנסות היה 32.5 מיליון דולר, גידול של 71% לעומת 19.1 מיליון דולר ברבעון השני של שנת 2016. הכנסות ממגזר מוצרים קנייניים הסתכמו ב-26.8 מיליון דולר, גידול של 122% לעומת אשתקד, הכולל הכנסות של כ-11.5 מיליון דולר שהתעכבו ברבעון הראשון של 2017.

 

 מיקרומדיק דיווחה על הצלחה בניסוי בהודו, לקראת מסחור המוצר לאיתור סרטן צוואר הרחם. לפי הנתונים שפורסמו, השימוש במוצר החברה הפחית בכ-25% את משך הזמן הנדרש לניתוח תוצאות בדיקת האבחון אל מול בדיקת משטח צוואר הרחם הסטנדרטית, באותה רמת דיוק באבחון.

 

סייפ-טי גרופ חתמה על הסכם הפצה בתורכיה: החברה הבת העניקה למשווק Encode Consultancy זכויות לא בלעדיות לפרסם ולשווק רישיונות למוצרים SDE ו-SDA במדינה. ההסכם נחתם לשנה עם הארכה אוטומטית.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש