חברת סייבר ארק (CYBR) פרסמה בסוף השבוע שעבר אזהרת הכנסות ורווח לרבעון השני 2017. הנהלת החברה צופה כעת הכנסות בטווח 57-57.5 מיליון דולר, צמיחה שנתית של כ-13.5%, נמוך מהצפי המוקדם של כ- 61.5 מיליון דולר.

 

באופנהיימר מציינים בתגובה כי הסיבה לאזהרה היא התארכות מחזורי סגירה של עסקאות גדולות באירופה, האחראית על כ-29% מסך ההכנסות, כאשר פעילות החברה בשאר האזורים (ארה"ב ואסיה פסיפיק) ממשיכה להפגין חוזקה.

 

"אנו מציינים כי סוגיית החולשה באירופה, אזור בו פועלת סייבר ארק בעיקר באמצעות מפיצים, עלתה כבר בפרסום דוחותיה הקודמים, ובכך מהווה נקודה חשובה לבחינת האסטרטגיה העתידית של הנהלת החברה", הוסיפו האנליסטים אשר משמרים את המלצתם על Outperform (תשואת יתר), אך מורידים את מחיר היעד מ-60$ ל-51$ בהתאם להורדת תחזיות. סייבר ארק תפרסם את דוחותיה ב-8 באוגוסט.

 

לדברי אופנהיימר, "החולשה בפעילות סייבר ארק ממוקדת בסגמנט רשיונות תוכנה חדשים, הצפויים להסתכם הרבעון ב-30-30.5 מיליון דולר, ללא שינוי לעומת הרבעון המקביל אשתקד, ונמוך מתחזיתנו של כ- 35.8 מיליון דולר. החברה אינה מספקת בשלב זה תחזית לרווח הנקי, כאשר נמצאת עדיין בהערכות לגבי שיעור המס, אך מעריכה כי תזרים מזומנים מפעילות שוטפת יעמוד הרבעון על כ- 29 מיליון דולר, צמיחה של כ- 35% לעומת הרבעון המקביל, וקרוב לתחזיתנו של 30 מיליון דולר.

 

"החולשה בתוצאות הרבעון השני 2017 מגיעה מאזורי אירופה, כאשר שאר האזורים הגיאוגרפיים ממשיכים להציג מומנטום חיובי וצמיחה גבוהה. סימני חולשה בשוק האירופאי בלטו כבר בתוצאות הרבעון הקודם, והובילו לשינויים במערך המכירות באזור. יחד עם זאת, המשך החולשה באזור מעלה סימני שאלה בנוגע לביקושים למוצרי PAM – Privileged Access management וצפוי להוביל לשינויים באסטרטגיית המכירות של החברה באזור, בו היא נשענת בעיקר על מפיצים.

 

"בהתאם לתחזית החברה, אנו מורידים את תחזיותינו לשנים 2017-2019. בשנה הנוכחית אנו צופים הכנסות של 252 מיליון דולר (צמיחה שנתית של 17%) עם רווח נקי של 1.01$ למניה, בשנת 2018 – הכנסות של 291 מיליון דולר (צמיחה של 15%) עם רווח של 1.21$ למניה, ואילו ב-2019 מעריכים הכנסות של 326 מיליון דולר עם רווח של 1.44$ למניה.

 

"למרות האכזבה בתוצאות שני הרבעונים האחרונים, אנו ממשיכים להאמין בפוטנציאל עתידי גדול של שוק ה-PAM בו פועלת סייבר ארק, אם כי מידת המורכבות הגבוהה ביישום פתרונותיה עלולה להוביל למחזורי מכירה ארוכים ובכך ליצור תנודתיות בפעילות החברה בטווח הקצר. אנו משמרים את המלצת Outperform על מניית CYBR, תוך הורדת מחיר היעד ל-51$, בהתבסס על מכפיל מכירות של 4.8 לתחזית 2019, בהתאם לממוצע במגזר אבטחת מידע", סיכמו האנליסטים.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 1
    לא רק הם יש עוד כמה שהורידו

    JPMorgan downgrades CyberArk (NASDAQ:CYBR) from Neutral to Overweight and slashes the price target from $63 to $45. Analyst Sterling Autry cites issues in EMEA execution that surfaced in Q1, drove a large part of the miss, and could take up to a year to correct. Stephens puts the company’s rating at Equal Weight from Overweight and cuts the price target from $60 to $42. Analyst Johnathan Ruykhaver notes that the EMEA trouble and declining growth in U.S. might indicate a lack of market demand for CyberArk solutions, a problem that’s particularly concerning with the increases in sales and marketing spending. Cowen has CyberArk at Market Perform and drops the price target by $10 to $43. Analyst Gregg Moskowitz says EMEA weakness backed by longer sales cycles that caused Q2 to end without the closure of several large deals
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • capital junior
    • 16/07/2017 13:11