חיים כץ<br>קרדיט: פלאש90, מרים אלסטר
חיים כץ קרדיט: פלאש90, מרים אלסטר

שר הכלכלה והתעשייה אלי כהן, ושר העבודה והרווחה חיים כץ, סיכמו לקיים יריד תעסוקה בקרית גת למציאת פתרונות לעובדי "ויסוניק" ו"סוגת", בצל גל הפיטורים בשני המפעלים. מפניית משרד הכלכלה לאינטל, מסרה החברה כי "אינטל תשמח לקלוט את העובדים המתאימים ועובדת יחד עם חברות נוספות בשיתוף פעולה עם חברת ויסוניק ומשרד הכלכלה".

 

מנכ"ל משרד הכלכלה והתעשייה, שי רינסקי, פנה הבוקר למנכ"ל חברת ויסוניק לקיום פגישה בהקדם, בכדי להבין את הסיבות שהביאו לסגירת המפעל בקרית גת ולבחון צעדים לקידום פתרונות ככל שניתן.

 

רינסקי ציין כי "משרד הכלכלה מעמיד מגוון כלים רחב ואיכותי לטובת התעשייה הישראלית המאפשרים לה לפעול בישראל בסיוע ממשלתי ולהנות מכח אדם איכותי בסביבת עבודה תומכת. בכוונתי לשמוע ממנכ"ל המפעל מהן הסיבות למעבר לסין והאם ניתן לשתף פעולה ולאפשר את המשך הפעילות בישראל."

 

בעשור האחרון קידם משרד הכלכלה את התעשייה באזור הדרום בכלל, ובקרית גת בפרט, באמצעות הרשות להשקעות. בין השנים 2014-2017 סייע משרד הכלכלה והתעשייה להקמה והרחבה של 15 מפעלים במגוון מסלולים שונים החל מחוק לעידוד השקעות הון וכלה במסלולים מינהליים שונים. בין המפעלים נמצאים אינטל, ביו לב, דלתא טכנולוגיות מפעל אקטר בע"מ, פ.ב.מ חומרים מורכבים, הגליל תעשיות, טורבוכרום, נופי קטמון, מפעלי נשק ישראל, קינג מיסבי מנוע (יצור ושיווק) בע"מ, שריונית חוסם ייצור דלתות איכות. תוספת העובדים בקרית גת בגין מענקים אלו הינה 1,408 משרות חדשות.

 

מתוך סך ההשקעות המאושרת, חברת אינטל הקימה מפעל בהשקעה מאושרת של כ- 21 מיליארד ₪ וקיבלה כמילארד ₪ מענקים. יצויין כי בתקופה הקרובה ידונו ברשות להשקעות שתי בקשות חדשות להקמת שני מפעלים בהשקעה כוללת של 62 מיליון ₪. כמו כן, לאחרונה אושרו הרחבת מפעל טננגרופ והקמת מפעל נשק IWI. בנוסף, אינטל צפויה לקלוט עוד כ- 500 עובדים נוספים.

 

בתוך כך, משרדי הכלכלה והעבודה והרווחה פועלים במשותף ובוחנים דרכים להתמודדות עם סגירת המפעל אם אכן תצא לפועל ובמציאת פתרונות תעסוקה איכותיים לעובדים. ההכוונה לעובדים, ככל שיפוטרו, תהיה למקצועות התעשייה, שכיום יש בהם מחסור בעובדים.

 

שר הכלכלה והתעשייה אלי כהן: "בשלושת השנים האחרונות קידמה הרשות להשקעות במשרד הכלכלה פתיחה של 15 מפעלים בקרית גת. נפעל בכלים העומדים לרשותנו, לרבות מענקים ותמריצים במסלולי תעסוקה על מנת לקדם פתיחת מפעלים נוספים. אני מברך על ההיענות של אינטל לקליטת העובדים ככל שיהיה צורך. משרד הכלכלה והתעשייה יפעל למציאת פתרונות לעובדי ויסוניק".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש