בנק ישראל מפרסם קטע מתוך דוח היציבות הפיננסית שיפורסם בקרוב, בנושא סוגיית היציבות הפיננסית של הפעילות בשוק הרכב ומימונה.
מהקטע עולה כי "הפעילות הענפה שניכרת בשנים האחרונות בשוק הרכב, והירידה בשוויו של רכב מיד שנייה, מושכות תשומת לב גוברת למינוף ולמקורות האשראי של החברות הפעילות בתחום – יבואניות רכב וחברות החכרה (ליסינג) והשכרה.
"הסיכון בשוק זה נשקף מירידה חדה ובלתי צפויה במחירם של כלי הרכב, כיוון שהם משמשים ביטחונות למימון הפעילות בתחום הן בקרב משקי הבית והן בקרב החברות עצמן.
"חשיפת המערכת הפיננסית – הבנקים, חברות כרטיסי האשראי והגופים המוסדיים – לשוק זה עמדה (ברבעון השלישי של 2016) על כ-40 מיליארד ש"ח, וסכום זה כולל הן אשראי ישיר למשקי הבית ולחברות הפועלות בתחום והן החזקות ישירות בניירות ערך (מניות ואג"ח) של החברות. אמנם החשיפה מהווה חלק משמעותי ביתרת האשראי של חברות כרטיסי האשראי, אך בסך הנכסים של המערכת היא מהווה חלק קטן ואינה יוצרת סיכון מערכתי ליציבותה", הוסיפו בבנק.