איתן כבל<br>קרדיט: פלאש90, הדס פרוש
איתן כבל קרדיט: פלאש90, הדס פרוש

בשבוע הבא: השר להגנת הסביבה יגיע לוועדת הכלכלה לדיון על התוכנית הלאומית לצמצום זיהום אוויר מתחבורה. כמו כן, הוועדה תמשיך להכין לקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק להחמרת ענישה נגד נהגים עבריינים ותתקן את החוק המאפשר לפקחים עירוניים לתת קנסות לרוכבי אופניים וקורקינטים חשמליים כך שסמכויותיהם יורחבו, תציין את יום המילואים בדיונים על תמריצים למעסיקים ושמירה על בטיחות משרתי המילואים בדרכם הביתה, תכין לקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק שתשים סוף לסחבת בביטול עסקאות ועוד.

 

יום שני, ב’ בתמוז תשע"ז, 26 ביוני 2017: בשעה 09:30 – הוועדה תמשיך להכין לקריאה שנייה ושלישית את הצעת משרד התחבורה לתקן את פקודת התעבורה, שנועדה להחמיר את הענישה כנגד נהגים עבריינים. ההצעה כוללת החמרת הענישה כנגד נהגים שייתפסו נוהגים בשכרות, נהגים המבצעים עבירות בריונות ועוד. עוד כוללת ההצעה צעדים שנועדו להתמודד עם העומס בבתי הדין לתעבורה, ובכללן לחייב את המבקשים להישפט להפקיד את הקנס מראש וכפל קנס למגישי תביעות סרק.

 

בשעה 11:30 – הוועדה תכין לקריאה שנייה ושלישית את הצעת הממשלה לתקן חוק הפיקוח והאכיפה העירוניים ברשויות המקומיות, שהעניק לפקחים העירוניים סמכויות אכיפה בכל הנוגע להתמודדות עם עבירות של רוכבי אופניים וקורקינטים חשמליים. כזכור, לפני כשנה אישרה הוועדה את הצעת החוק שהעניקה לפקחים העירוניים סמכויות לעשות סדר במדרכות הערים, ובכללן סמכות להוציא אוויר מהגלגלים, סמכויות גרירה וסמכויות עיכוב ומתן קנס כלפי הולכי רגל ורוכבי אופנוע, תלת אופן ואופניים וכן אופניים חשמליים וקורקינטים חשמליים. החוק שאושר קבע כי הפקחים יוכלו להפעיל את הסמכות כלפי אופניים וקורקינטים חשמליים בהתאם להגדרתם בפקודת התעבורה (המגביל בין היתר את ההספק הכלים והמהירות). כעת מבקשת הממשלה לתקן את החוק ולהרחיב את סמכות הפקחים, כך שיוכלו לאכוף את החוק ולתת קנסות גם לאופניים חשמליים וקורקינטים חשמליים שלא עומדים בתקנות התעבורה.

 

בשעה 12:30 – הוועדה תמשיך להכין לקריאה שנייה ושלישית את הצעת חוק העיצובים, שנועדה להחליף את פקודת הפטנטים וליצור במקומה הסדרה מקיפה שתחול על עיצובים. הצעת החוק נועדה לקדם עיצובים חדשים, להקל על ההגנה לה יזכו המעצבים, ולעדכן את הוראות הדין בהתאם להתפתחויות בימנו לעומת הדין הקיים כיום, שמקורו בפקודה מנדטורית משנת 1924.

 

יום שלישי, ג’ בתמוז תשע"ז, 27 ביוני 2017: בשעה 09:30 – הוועדה תדון בתקנות הנמלים, שהגיש משרד התחבורה, העוסקות בניהול התעבורה הימית בנמלים המסחריים בישראל. התקנות נועדו להסדיר את הניהול התקין והבטיחותי הן של אניות סוחר והן של כלי שיט קטנים המפליגים בתחומי הנמלים המסחריים, תוך קביעת חלוקה ברורה של תפקידים ואחריות הגורמים בענף, בהם רב חובל הנמל, התצפית והנתבים.

 

בשעה 10:30 – הוועדה תדון בבקשת משרד התחבורה לתקן את תקנות הנמלים, העובדות בניהול התעבורה הימית בנמלים. התיקון מבקש להעניק לרב חובל הנמל ולנתבים.

 

בשעה 12:30 – השר להגנת הסביבה, ח"כ זאב אלקין, יגיע לוועדה לישיבה שתתקיים במסגרת ציון יום הסביבה הבינלאומי ותעסוק בתכנית הלאומית לצמצום זיהום אוויר מתחבורה.

 

בשעה 14:30 – לבקשתו של היו"ר, ח"כ איתן כבל, הוועדה תציין את יום ההוקרה למערך המילואים ותתכנס לישיבה מיוחדת שתעסוק בדרכים לתמרץ מעסיקים של חיילים מילואים במגזר העסקי.

 

בשעה 15:30 – במסגרת ציון יום ההוקרה למערך המילואים תדון הוועדה גם בשמירה על בטיחות משרתי המילואים בדרכם חזרה הביתה. הישיבה תתקיים לבקשת ח"כ רועי פולקמן, על רקע הדחת מ"פ המילואים שיסרב להעיר את חייליו לתרגיל מחשש שלא יצברו מספיק שעות שינה לפני היציאה הביתה. בבקשה לקיום הדיון מציין ח"כ פולקמן כי הנחיות צה"ל מורות לחיילים לישון 7 שעות בלילה לפני נהיגה ויציאה הביתה, אלא שההחניות לא נאכפות כשמדובר בחיילי מילואים. "לצערנו, מקרים של הירדמות על ההגה ואובדן שליטה בחזרה מאימון מילואים חוזרים ונשנים, ומובילים לא פעם לתאונות דרכים ומסכנים את חיי החיילים והסובבים אותם בכביש. סיכון חיילים ללא צורך מבצעי הוא סיכון שהדעת לא סובלת", כותב ח"כ פולקמן ומבקש לשנות את הנהלים באופן שיאפשר שינה מספקת בלילה שלפני יציאת חיילים המילואים הביתה.

 

יום רביעי, ד’ בתמוז תשע"ז, 28 במאי 2017: בשעה 09:30 – הוועדה תכין לקריאה שנייה ושלישית את ההצעה של חברי הכנסת יואל חסון, דוד ביטן והיו"ר כבל, לתקן את חוק הגנת הצרכן על מנת להקל על צרכנים לבטל עסקאות. כיום צרכנים רבים מתקשים לבטל עסקאות, מסיבות שונות, ולכן מציעים חברי הכנסת להרחיב את הדרכים באמצעותם ניתן יהיה לבטל עסקאות, בדומה לדרכים הרבות שמעמידים בעלי העסקים לצרכנים לצורך ביצוע עסקאות. לפי ההצעה שאושרה בוועדה לקריאה ראשונה, ניתן יהיה לבטל עסקאות בשיחת טלפון למוקד השירות או בהודעה בעל-פה במקום העסק, למעט מקרים בהם נקבע בחוק במפורש שהביטול יעשה בהודעה בכתב. עוד אושר לאפשר ביטול עסקאות בהודעה בדואר רשום, בדואר אלקטרוני, בפקס אם יש כזה לעסק, ובאינטרנט אם ניתן לבצע עסקאות אחרות עם בית העסק באינטרנט.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש