חיים כץ<br>קרדיט: פלאש90, מרים אלסטר
חיים כץ קרדיט: פלאש90, מרים אלסטר

תזכיר חוק חדש שמפרסם היום הביטוח הלאומי מציע לתקן את חוק הבטחת הכנסה ולקבוע בו כי הזכאות למענק חימום תינתן לכלל זכאי הבטחת הכנסה בגיל פרישה, ולא רק לאלו הגרים "באזורים קרים".

 

מדובר במענק שנתי חד פעמי שתכליתו המקורית להקל על הציבור בתשלומי החשמל בעונת החורף, גובה המענק הוא 553 ש"ח, והוא משולם כיום רק לזכאים הגרים במספר אזורים המוגדרים קרים. כעת כאמור המענק, שמשולם בכל שנה בחודש אוקטובר, ישולם לכל האזרחים הוותיקים מקבלי הבטחת הכנסה. העלות הכוללת של התיקון המוצע היא 111 מיליון ש"ח.

 

שר העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים, ח"כ חיים כץ, ומ"מ מנכ"ל הביטוח הלאומי, רמי גראור, ציינו שבשנים האחרונות עלה הצורך במתן המענק באופן אחיד לכלל מקבלי הבטחת הכנסה בגיל פרישה, בשל עלויות תשלומי החשמל המשמעותיים בחורף בכל חלקי הארץ.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש