חבס - ח.צ. השקעות (1960) בע"מ פרסמה היום את הדוחות הכספיים לרבעון השלישי של שנת 2010:
 הכנסות החברה ברבעון השלישי הסתכמו בכ- 425 מיליון ש"ח, לעומת כ- 86 מיליון ש"ח בתקופה המקבילה אשתקד. הגידול בהכנסות נובע מתחילת ההכרה בהכנסות מפרויקט שדרות רוטשילד 1 אשר החלה ברבעון השלישי של שנת 2010, עם תחילת מסירת הדירות לרוכשים. מסירת יתרת הדירות צפויה להיות מושלמת ברבעון הרביעי של שנת 2010 וברבעון הראשון של 2011.
 הכנסות מנדל"ן מניב מנכסי החברה בשוויץ ברבעון השלישי הסתכמו לסך של כ- 9.6 מיליון ש"ח, בהשוואה לסך של כ- 11.4 מיליון ש"ח בתקופה המקבילה אשתקד. הירידה בהכנסות מנדל"ן מניב בהשוואה לאשתקד נובעת בעיקר ממכירת בניין משרדים ומסחר בבאזל בשוויץ.
 הרווח הגולמי ברבעון השלישי הסתכם בכ- 106 מיליון ש"ח, שיעור של כ- 25%, לעומת כ- 22 מיליון ש"ח, בשיעור דומה, לתקופה המקבילה אשתקד. שיעור הרווחיות מההכנסה ממכירת דירות בפרויקט שדרות רוטשילד 1, אשר נמסרו ברבעון השלישי של 2010, עמד על כ-28%, להערכת החברה הרווח הגולמי מהפרויקט ושיעורו מהמחזור יעלה ברבעונים הבאים, עקב הכרה בהכנסות ממכירת דירות שנמכרו במחירים גבוהים יותר מאלה שההכנסה בגינן הוכרה ברבעון השלישי, כך ששיעור הרווחיות הממוצע בפרויקט כולו יעמוד על 32-34%, וזאת בהתאם לתחזית החברה.
 הרווח התפעולי ברבעון השלישי הסתכם בכ- 97 מיליון ש"ח לעומת כ- 16 מיליון ש"ח בתקופה המקבילה אשתקד.
 חלק החברה בתוצאות חברות מוחזקות ברבעון השלישי, הסתכם בכ- 2.3 מיליון ש"ח, לעומת כ- 4.9 מיליון ש"ח בתקופה המקבילה אשתקד. תוצאות אלו נובעות מהשקעתה של הקבוצה במניות NSI ובעסקת Hornbach בגרמניה. רווחיה השוטפים של NSI ( (direct incomeשמרו על יציבות ברבעון השלישי והסתכמו בכ- 12.8 מיליון אירו, אולם שערוכים חשבונאיים שליליים של נכסים ושערוך (חשבונאי) של עסקות הגנת ריביות הסתכמו בהפסד רבעוני חשבונאי של 7.6 מיליון אירו. במהלך הרבעון השלישי התקבל מ- NSI דיבידנד בסך של כ- 12.4 מיליון ש"ח.
 הרווח הנקי ברבעון השלישי הסתכם בכ- 61.3 מיליון ש"ח, לעומת הפסד של כ- 20.8 מיליון ש"ח בתקופה המקבילה אשתקד.
 תזרים המזומנים ברבעון מפעילות שוטפת הסתכם בכ- 218.4 מיליון ש"ח לעומת תזרים שנבע מפעילות שוטפת בסך של כ- 7.2 מיליון ש"ח בתקופה המקבילה אשתקד.
 לחברה יתרות מזומנים והשקעה בקרנות כספיות נזילות בהיקף העולה על חצי מיליארד ש"ח.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש