קרנית פלוג<br>קרדיט: פלאש90, יונתן זינדל
קרנית פלוג קרדיט: פלאש90, יונתן זינדל

מינויים חדשים בבנק ישראל: נגידת הבנק, ד"ר קרנית פלוג, הודיעה על מינויו של רו"ח צוריאל תמם לממונה על שיתוף בנתוני אשראי. בנוסף, שלי רייס בר-אל תמונה למנהלת אגף הלקוחות בחטיבה למידע ולסטטיסטיקה.

 

נגידת בנק ישראל, ד"ר קרנית פלוג, הודיעה על החלטתה למנות את רו"ח צוריאל תמם לממונה על שיתוף בנתוני אשראי. רו"ח תמם משמש החל מאוקטובר 2015 כמנהל הצד העסקי של פרויקט הקמת מאגר נתוני אשראי, וישמש מעתה כממונה על פי דרישות החוק.

 

לרו"ח צוריאל תמם ניסיון עשיר של למעלה מ-20 שנה בתחומי בנקאות, ניהול סיכונים ורגולציה. הוא החל את דרכו המקצועית בבנק ישראל בפיקוח על הבנקים ובשנת 2008 מונה למנהל פרויקט באזל 2, שקידם את המערכת הבנקאית הישראלית לעמידה בסטנדרטים המתקדמים ביותר בעולם בתחומי רגולציה, משטר הון וניהול סיכונים. בהמשך שימש כראש מטה המפקח על הבנקים. בשנת 2011 מונה למנהל האגף להערכה מוסדית וכיהן כסגן המפקח על הבנקים; בתפקידו זה הוא הוביל וריכז את ההערכות באשר ליציבותם ואופן ניהולם של התאגידים הבנקאיים בישראל. צוריאל תושב שוהם, נשוי ואב לשלושה.

 

במסגרת תפקידו כממונה על השיתוף בנתוני אשראי, יפעל רו"ח תמם, בכפיפות למשנה לנגידה, ליישום חוק שיתוף נתוני אשראי ולבניית מאגר נתוני האשראי שמוביל בנק ישראל, שמטרתו לצמצם את פערי המידע בין נותני האשראי ולהגביר את התחרות במקטע האשראי הקמעונאי לטובת הציבור, תוך שמירה על ערכי ההוגנות והפרטיות. הניסיון שרו"ח תמם מביא איתו לתפקיד מהווה תרומה משמעותית לפרויקט מורכב בעל חשיבות רבה למשק הישראלי.

 

בתוך כך, מנהל החטיבה למידע ולסטטיסטיקה בבנק ישראל, ד"ר איל רוזן, הודיע על מינויה של שלי רייס בר-אל למנהלת אגף הלקוחות בחטיבה. רייס תחליף בתפקיד את יאיר חיים שפורש מהבנק בקרוב.

 

רייס בר-אל תעמוד בראש אגף לקוחות האמון על זיהוי ואפיון צרכי הנתונים והמידע של חטיבות הבנק ושל הוועדה המוניטארית, לרבות ייזום סגירת פערים במידע הנחוץ לניהול מדיניות הבנק ולמילוי תפקידיו. בנוסף, האגף מנהל את ערוצי ההנגשה המרכזיים של המידע הסטטיסטי בתוך הבנק ובאתר האינטרנט, אחראי על הטיפול בפניות הציבור לקבלת מידע, ומרכז את הדיווחים של בנק ישראל על הסטטיסטיקה הפיננסית למוסדות הבינלאומיים וללשכה המרכזית לסטטיסטיקה.

 

רייס בר-אל בעלת תואר ראשון בכלכלה ומדע המדינה ותואר שני בכלכלה ומנהל עסקים, שניהם מהאוניברסיטה העברית בירושלים; בוגרת המכללה לביטחון לאומי ובעלת תואר שני במדעי המדינה-ביטחון לאומי מאוניברסיטת חיפה. היא החלה את דרכה המקצועית בבנק ישראל בשנת 1997 במחלקת הפיקוח על מטבע חוץ, ובמהלך השנים שימשה כמנהלת צוות התכנון המוניטארי במחלקת פעילות המשק במטבע חוץ. מאז שנת 2008 היא משמשת כמנהלת יחידת לקוחות וכלכלה בחטיבה למידע ולסטטיסטיקה. שלי תושבת מבשרת ציון, נשואה ואם לשניים.

 

ד"ר איל רוזן, מנהל החטיבה למידע ולסטטיסטיקה: "שלי מביאה לתפקיד ידע רב וניסיון ארוך שנים במגוון תפקידים בבנק ישראל, אני מאחל לה הצלחה רבה בתפקידה. בהזדמנות זו, אני מבקש לאחל למר יאיר חיים הצלחה בהמשך דרכו, ולהודות לו על שנים רבות במסגרתן תרם, בתפקידיו השונים, לעיצוב המדיניות בבנק ישראל".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש