בכנס תגמול בכירים שערכה היום (יום ג’) פירמת רואי החשבון PwC Israel אמר אבי ברגר, שותף מנהל PwC Israel כי, "הטיב של מערכת התגמול שווה לטיב של הממשל התאגידי ולהיפך. בכל מקום שיש כשל במערכת התגמול קרוב לוודאי שתמצאו כשלים בנושאים אחרים שנוגעים לממשל התאגידי. הדברים אינם מנותקים. במקום שהדירקטוריון אינו מתפקד גם מערכת התגמול לקויה ואם נחפש היטב נמצא ליקויים נוספים.
תכניות תגמול לבכירים הן חליפה לפי מידה. מודל תגמול מסוים, למשל של חברת ביטוח, לא מתאים לחברה תעשייתית. התוצאות, באופן טבעי, הם תולדה של יישום לא נכון במערכת לא נכונה".
עוד הוסיף ברגר כי, "האחריות הייתה ונשארה, והיא רק תתחזק, של הדירקטוריון, אין דרך אחרת. האורגן היחידי שיכול לטפל בשכר הבכירים, מתוקף תפקידו, הוא הדירקטוריון. התוצאה של התהליכים שאנו רואים היום הם הגברה של החובות של הדירקטוריון, עד כדי תביעות נגד דירקטורים".
"אין מלאכים בעולם ואפילו מנהלים בכירים אינם מלאכים. אם יש תכניות שבהם יוצרים במכוון קשר הדוק מאוד עם נושאים שהם בשליטת המנהל, אז קורים דברים. אין לבנות מערכת תגמול המבוססת על פרמטר אחד, שהרי המנהל ירגיש מחויב רק לאותו פרמטר ולכן מודל התגמול צריך להיות מאוזן, מבוסס על מספר פרמטרים וכן צריכה שתהיה לו תקרה מסוימת", סיכם ברגר.
עו"ד דוד חודק מפירמת עורכי הדין גרוס ושות’ אמר בכנס כי, " שכר מנהלים הפך לנושא חם עד כדי כך שבכנסים של G7 וה- OECD מנהיגי העולם מדברים על הנושא יותר מאשר על ההתחממות הגלובלית. אני תוהה האם ההתנפלות הזו היא לא פרי עבודה פוליטית. אני לא אומר שמנכ"לים לא הגזימו אך הדגשת היתר הזו שמגיעה לטיפול של גדולי המנהגים בעולם נראית לי טיפה מוזרה. הפוליטיקאים בדרך כלל לא מאשימים את עצמם, אז את מי הם יאשימו? להאשים את הרגולטור זו בעיה לכן הכי קל להאשים את המנהלים המוצגים כחתולים השמנים".
"ההתנפלות על שכר המנהלים היא מוזרה ולא מידתית. חברה שמרוויחה יפה, משלמת מיסים כדין, מצייתת לחוק ואף תורמת לקהילה, היא חברה שההון האנושי בה הוא טוב. נוצר מצב כי תשואה על הון פיננסי אנחנו מקבלים לעומת תשואה על הון אנושי שמקבלת ביקורת. הון אנושי של מנהל שמצליח עולה לביקורת וכל העולם נרעש ונרגש"