שי ירקוני, מנכל סלקט ביומד<br>קרדיט: יח"צ
שי ירקוני, מנכל סלקט ביומד קרדיט: יח"צ

חברת סלקט ביוטכנולוגיה הודיעה היום (ב’) על השתלת תאי גזע מוצלחת בחולה סרטן דם ראשון בשיטת ה- ApoGraft™ מסגרת הניסוי הקליני שלב I/II. בעקבות ההשתלה המוצלחת, קיבלה החברה את אישור הועדה הבלתי תלויה לפיקוח על הניסוי להמשיך בו כמתוכנן ולבצע השתלת תאי גזע בשני חולי סרטן נוספים.

 

במסגרת הניסוי, שנערך בבית החולים רמב"ם בחיפה, סלקט הזריקה לחולה סרטן דם ראשון, שסובל מלוקמיה אקוטית (AML), תאי גזע שנבררו באמצעות טכנולוגית הדגל של החברה, ונתרמו על ידי אדם אחר, שהינו קרוב משפחה של המטופל.

 

מטרת הניסוי הינה לאשש תוצאות חיוביות שהתקבלו בניסויים פרה-קליניים, בהם הטכנולוגיה לברירת התאים של סלקט הצליחה להוריד משמעותית את אחוזי דחיית ההשתלה של תאי גזע מתורם זר, תופעה הידועה כ- GvHD, מחלת השתל נגד המאכסן. GvHD נחשבת כיום לאחת המחלות הנפוצות והקשות מהן סובלים חולים שעוברים השתלת מח עצם מתורם זר. היא פוגעת ב-25-50% מהחולים וגורמת למותם של כ-15% ממקבלי ההשתלות. הטכנולוגיה של החברה עשויה להוריד משמעותית, או למנוע לחלוטין, את תופעת הדחייה, שהינה אבן הנגף של תהליכי השתלה -החל בתרומות תאי גזע שמקורם במח העצם ועד להשתלות איברים.

 

מנכ"ל החברה, ד"ר שי ירקוני, התייחס היום לתוצאות ואמר: "אחרי 15 שנות מחקר, זוהי הפעם הראשונה בה השתמשנו בטכנולוגיה שלנו על מנת לבצע השתלת תאי גזע בחולה סרטן שנמצא בסכנת חיים. זהו צעד ראשון ומוצלח בדרך שאנו מקווים שתוביל לרפואה רגנרטיבית בטוחה ומבוססת תאי גזע בכל בית חולים בעולם".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 1
    בהצלחה לחברה

    מניה סופר מסוכנת מאחר ואם הגוף של אחד משאר המטופלים ידחה את ההשתלה יחסלו את שער המניה ברגע.. מפחיד להשקיע במניה כזאת אבל מאחל רק הצלחה, המטרה חשובה מאוד.
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • LoveStone
    • 27/03/2017 15:32