נועם יוספידס, מנכל וונטייז<br>קרדיט: יח"צ
נועם יוספידס, מנכל וונטייז קרדיט: יח"צ

וונטייז מפרסמת היום את תוצאותיה הכספיות במסגרת דוחותיה התקופתיים לשנת 2016. במהלך תקופת הדוח התרכזה החברה בגידול המכירות וההפצה של שירותי התוכן בשווקים העיקריים בהם היא פעילה, בעיקר בישראל ובברזיל. כמו כן, חתמה החברה על הסכם הפצה משמעותי באפריקה ועוד אחד לאחר תקופת הדוח. במקביל, פעלה החברה לקידום השקת שירותי התוכן שלה במדינות נוספות באמריקה הלטינית ולפיתוח הטכנולוגיות שלה להפצת שירותי התוכן כגון ממירים חכמים ותמיכה בצפייה מוצפנת בדפדפנים פופולריים.

 

שנת 2016 הסתיימה בהכנסות של 728 אלף דולר לעומת הכנסות של כ-2 מיליון דולר בשנת 2015. הירידה בהכנסות נובעת מסיום הסכם הבלעדיות עם סמסונג ודחיית ההכרה בהכנסות מהלקוח 365VOD. עם זאת, ברמה הרבעונית, הרבעון הרביעי בו נרשמו הכנסות של כ-189 אלף דולר גבוה בכ-27% מהרבעון השלישי בו נרשמו (בדומה לשני הרבעונים הראשונים של 2016) הכנסות של כ-149 אלף דולר.

 

נועם יוספידיס, מנכ"ל וונטייז: "הפכנו לחברה ציבורית רק באוגוסט 2016 ומאז ועד לפרסום הדוחות עשינו כברת דרך עסקית בארץ ובחו"ל. חתמנו על הסכמים חשובים וחלקם נותנים לנו צבר הכנסות ראשוני. המגמות בעולם כיום רק מגבירות את הצורך והביקוש לתכנים איכותיים ואנחנו ערוכים מכל הבחינות לקפיצת מדרגה. החוזים שחתמנו הם עדות להכרה של חברות בינלאומיות חזקות באיכות השירותים והמוצרים של וונטייז והם בהתאם לתהליך שאנו מצויים בו לצורך הרחבת פעילות החברה לטריטוריות חדשות והעמקת הפעילות במדינות בהן החברה כבר פועלת".

 

במהלך התקופה ועד לפרסום הדוחות נמשכה מגמת הגידול במשתמשים הייחודיים לשירותי ה- SmartVOD של החברה. כיום יש לחברה מעל 6.9 מיליון משתמשים ייחודיים, מתוכם מעל ל-2 מיליון בישראל ומעל ל-1 מיליון בברזיל. המכירות ללקוחות הקצה גדלו בכל רבעון בשנת 2016 ביחס לרבעון הקודם כדלהלן:

 

בנוסף, לחברה צבר הזמנות כתוצאה מההסכמים שחתמה לרבעונים הבאים והוא מסתכם בכ-750 אלף דולר עד לסוף השנה הנוכחית וסכום נוסף של כ-1.6 מיליון דולר לשנת 2018.

 

ארועים מהותיים מהנפקת החברה (אוגוסט 16) ועד פרסום הדוחות השנתיים:


- גיוס הון בבורסה ביולי 2016 בהיקף של כ-16.1 מיליון ש"ח
- הסכם שיתוף פעולה עם גלובוס מקס לשיווק מכירה והפצה של מוצריהן
- הסכם להפצה שיווק ומכירות של שירות ה-SmartVOD בטנזניה
- הסכם הלווה המירה של כ-2 מיליון דולר עם IXYS, מתוכו הולווה לחברה סך של 1 מיליון דולר והומר מייד למניות החברה
- השקת שירותי החברה במקסיקו במסגרת הסכם ההפצה עם סמסונג דרום אמריקה
- הסכם הפצה אסטרטגי בישראל עם ספק האינטרנט Triple C ל-3 שנים בסכום מינימלי של כ-17 מיליון שקל על-פני תקופת ההסכם
- הסכם להפצת שירותי SmartVOD עם ספק התקשורת iPi9 בגאבון עם התחייבות מינימלית לתשלום שנתי.

 

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש